Gemeente Raalte garant voor lening Stichting Dorpshuis Lierderholthuis

LIERDERHOLTHUIS – De gemeente Raalte staat garant voor een lening van vijf ton aan Stichting Dorpshuis Lierderholthuis. Op 11 mei 2020 brandde het dorpscafé van Lierderholthuis af. Stichting Dorpshuis Lierderholthuis is inmiddels gestart met de herbouw van het café, oftewel de dorpskamer.

Die wordt geïntegreerd in het bestaande, naastgelegen dorpshuis. Daarnaast worden op de bovenverdieping drie appartementen gerealiseerd. Een gemeente kan garantstellingen verlenen voor activiteiten die een gemeentelijk belang dienen. Daar is hier sprake van, zo stelt Raalte. De lening wordt verstrekt door de Nederlandse Waterschapsbank (NWB). Voorafgaand vond er een kritische toets plaats. De lening wordt gebruikt voor de aflossing van een lening van 300.000 euro en een overbruggingskrediet van 200.000 euro. Het overbruggingskrediet wordt binnen twee jaar afgelost vanuit verschillende fondsen, zoals LEADER, Leefbaar Platteland (Provincie Overijssel), VSB en het Oranjefonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.