Home / Algemeen / Gemeente Raalte beëindigt samenwerking met interim-directeur De Productie

Gemeente Raalte beëindigt samenwerking met interim-directeur De Productie

RAALTE – De gemeente Raalte beëindigt de samenwerking met Leo Koopal, de interim-directeur van De Productie. Afgelopen juli werd formeel bevestigd dat zijn contract niet wordt verlengd en dus per 31 december 2021 stopt. De aanleiding hiervoor is een verschil van inzicht over de invulling van de werkzaamheden van De Productie.

Het rommelt al een tijdje bij De Productie, het bedrijf dat in het kader van de sociale werkvoorziening het werk van Stichting Werk Raalte uitvoert. Dat gebeurt op de eigen productielocatie in Raalte, bij de afdeling beheer van de gemeente en bij verschillende bedrijven in de regio. Daar werken meer dan tweehonderd mensen. Voor de uitvoer van de taken ontvangt de sociale werkvoorziening jaarlijks miljoenen.
De onrust heeft alles te maken met het besluit van de gemeente dat De Productie moet worden gereorganiseerd. Een aantal taken moet naar de gemeente; een klein deel blijft in handen van het werkbedrijf. Koopal is het daar niet mee eens en kwam daarmee in conflict met het bestuur van SWR. Volgens de Stentor zijn medewerkers van De Productie woest. Na het verdwijnen van een deel van de werkzaamheden, moet nu ook nog de directeur vertrekken. Ze zijn bang dat er niks over blijft van het sociale werkbedrijf.
Volgens de gemeente Raalte heeft Koopal aangegeven niet mee te willen werken aan een warme overdracht richting zijn vervanger. Daarmee is per direct de samenwerking tussen beide partijen beëindigd. Het college van B&W benadrukt: “Het belang van De Productie als beschermde werkomgeving staat voorop. De medewerkers bij De Productie hoeven zich geen zorgen te maken over hun baan of over de toekomst van De Productie.”

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.