Home / Algemeen / Freedom langs de deuren voor muzikale kerstgroet

Freedom langs de deuren voor muzikale kerstgroet

RAALTE – Een kleine afvaardiging van het Raalter koor Freedom heeft in de afgelopen week huisbezoeken gebracht aan mensen die alleen zijn of die dit jaar iemand verloren hebben. De leden zongen bij de deur.

“Juist in deze rare en nare tijd willen we mensen op een muzikale manier het kerstgevoel geven”, zo laat Freedom weten. “Sinds het begin van de pandemie in maart 2021 zijn er geen oefenavonden meer en missen we het zingen. En daarom hebben we in mogelijkheden gedacht: wat kan er dan wel? Dat deze verrassing door de mensen werd gewaardeerd, blijkt wel uit de soms emotionele reacties gelijk na afloop of via Facebook. Zo schreef iemand: ‘Staat vanavond Freedom plotseling voor je deur en brengt met kersliedjes een steuntje in de rug voor de moeilijke tijd. Een emotioneel maar prachtig moment, daar kun je verder mee. Super!’”
De koorleden werden na elk ‘optreden’ alleen maar enthousiaster om door te gaan, ondanks de miezerregen. Soms werden spontaan ter plekke adressen toegevoegd om mensen te verrassen.
Helaas werden zaterdagavond de laatste muzikale cadeautjes uitgedeeld. Alle bezoeken die vanaf afgelopen maandag tot donderdagavond 23 december gepland stonden, moesten vanwege de lockdown worden geannuleerd.
Het speciale filmpje van de optredens is te vinden op facebook.com/freedomraalte. Zie verder freedomraalte.nl.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.