Home / Algemeen / Fair en expositie ter ere van 12,5-jarig bestaan Horsthoeve

Fair en expositie ter ere van 12,5-jarig bestaan Horsthoeve

BROEKLAND – De Horsthoeve in Broekland viert op zaterdag 4 en zondag 5 december het 12,5-jarig bestaan. Dat gebeurt met een fair en een expositie van cliënten van de Horsthoeve (mensen met niet aangeboren hersenletsel) en Netwerk Zorg Professionals Salland (NZPS; cliënten die kampen met verschillende angststoornissen, PTSS of stoornissen binnen het autistisch spectrum). Zij laten hun schilderijen en tekeningen zien.

“Het bijzondere van deze expositie is dat het laat zien dat niet-aangeboren-hersenletsel (NAH), waaronder ook dementie geen beperking hoeft te zijn voor creatieve uitingen, maar juist een communicatiemiddel en vorm van expressie kan zijn”, zo laat de organisatie weten. “Voor individueel begeleide cliënten die kampen met verschillende angststoornissen, PTSS of stoornissen binnen het autistisch spectrum kan het schilderen ondersteunend zijn op de weg naar herstel of zelfstandig functioneren. Alle exposanten in deze tentoonstelling hebben een indicatie vanuit de Wmo.”
De cliënten van de Horsthoeve werken onder leiding van kunstzinnig begeleider en beeldend kunstenaar Henriette Tavenier; die van atelier Fikret (van NZPS in Deventer) onder leiding van Fikret Devedzic, begeleider Wmo en beeldend kunstenaar. Hij verleent individuele begeleiding aan mensen die kampen met verschillende angststoornissen,PTSS of stoornissen binnen het autistisch spectrum.
De deuren zijn beide dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 december is de expositie ook te bekijken, maar uitsluitend op afspraak. Bel hiervoor naar Fikret Devedzic, mob. 06-54360302 of Henriette Tavenier, mob. 06-55951052. De Horsthoeve is te vinden aan de Horstweg 15 in Broekland. Zie verder www.dehorsthoeve.nl.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.