Extra subsidie voor Stichting Vriendendiensten

RAALTE – Stichting Vriendendiensten krijgt vanaf volgend jaar voorlopig jaarlijks 85.460 euro extra van de gemeente Raalte voor de uitvoer van hulpactiviteiten voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.

De stichting biedt persoonlijke ondersteuning en maatjesactiviteiten en stelt daarnaast twee dagen per week het Zelfregiecentrum in Raalte open. Daar is iedereen welkom en de bezoekersaantallen stijgen nog steeds, hetgeen om extra begeleiding vraagt. Na jarenlang incidenteel aanvullende subsidie te hebben ontvangen (bovenop een structurele), had de stichting om extra budget gevraagd om de wachtlijst weg te werken en in de toekomst te voorkomen. Van het jaarlijkse bedrag van 85.460 euro is 60.492 euro structureel. De rest, 24.518 euro, geldt voor de komende vier jaar. Dat geld is bestemd voor extra coördinatie in het Zelfregiecentrum en de organisatie van herstelcursussen. “Stichting Vriendendiensten is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onmisbare organisatie”, zo stelt de gemeente. “In de gemeente Raalte zijn ze sinds 2015 actief en dat is niet onopgemerkt gebleven. Steeds meer mensen weten Vriendendiensten te vinden.” De gemeente verwijst in die context ook naar psychische problemen als gevolg van de coronacrisis. Met het extra geld komt de gemeente tegemoet aan de wens van de stichting om meer financiële zekerheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.