Extra datum voor verlichte boerderijenroute

SALLAND – Vanwege de grote animo voor de eerder aangekondigde verlichte boerderijenroute van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland op vrijdagavond 17 december, wordt er een tweede datum toegevoegd. Ook op zaterdag 18 december is het mogelijk om de route te volgen. De inschrijving voor vrijdag 17 december is inmiddels al gesloten.

De route slingert door het Sallandse landschap in de omgeving van Olst, Wijhe, Diepenveen, Deventer en Schalkhaar. Er zijn twee startpunten: Loonbedrijf Markvoort in Schalkhaar en de Haere in Olst. De deelnemers komen langs diverse mooi verlichte boerderijen en woningen. Ook andere elementen, zoals bomen, (landbouw)voertuigen, hekken en tuinen worden sfeervol verlicht. Bovendien is langs de route een levende kerststal te bewonderen en is er voor kinderen een spelelement ingebouwd. Onderweg ontvangen de deelnemers een warme drank ‘on the go’.
De deelnamekosten bedragen 12,50 euro per auto. Aanmelden (verplicht) is mogelijk via staging2.boerenentuinderspakkenuit.nl. De route is ongeveer 40 km lang en kan gereden worden aan de hand van een routebeschrijving. Om de route coronaproof te laten plaatsvinden, mogen de deelnemers hun auto gedurende de tocht niet verlaten. Bovendien dienen alle inzittenden van een auto uit hetzelfde huishouden afkomstig te zijn. Er zijn meerdere starttijden mogelijk, waardoor de auto’s gespreid van start kunnen en de kans op opstoppingen minimaal is.
Met de verlichte boerderijen route proberen ‘boeren en buitenlui’ een lichtpuntje te bieden in deze tijd. Daarnaast willen ze iedereen het Sallandse buitengebied laten beleven. De verlichte boerderijenroute is onder voorbehoud van eventuele aanscherpingen van de coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.