Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ te bezichtigen. Klaus Versteegen en Pim van Pagée laten naast recent werk ook bronnen en spin-offs van hun werk zien. Hun werken handelen over schatkamers, de nakende dood, stiekeme uitstapjes, helden en verloren projecten. Daarnaast is ook Hans Hogeslag te gast. Hij exposeert diverse modeltreinen.

Deze expositie is de afronding van de tentoonstelling “Hoe mooi was Y/Ei” die de afgelopen twee maanden plaatsvond in het Kunstenlab in Deventer en het Holstohus in Olst. Deze expositie handelde over de projecten en het gedachtengoed van de landelijke stichting Y. Deze stichting hield in de jaren’70 ook twee kunstmanifestaties in Olst. In de historische canon van Olst wordt de impact van Stichting Y beschreven als een ‘cultuuromslag’. Er ontstond een nieuwe sociaal-culturele voorhoede binnen het dorp die zich nadrukkelijk liet horen.
De nieuwe expositie vormt ook het startsein voor een reeks van presentaties in het Holstohus van werken van kunstenaars, inwoners en van andere betrokkenen. De initiatiefnemers van de werkgroep Y/Ei geven daarmee het stokje over aan ‘Ieder die zich op welke manier dan ook, door eigen creatieve inzet en vaardigheden – via expressieve media- bijdraagt aan de vormgeving en leefbaarheid van de samenleving’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.