Ethereum bokst goed mee in de crypto wereld

(Ingezonden mededeling)

Bitcoin is de koning in de cryptocurrency wereld. Maar Ethereum (ETH) begint ook erg goed mee te komen en domineert ook groot gedeelte van de markt. Alhoewel Ethereum nog lang niet op het level zit van Bitcoin, zou de cryptomunt wel voldoende meespelen om te worden gepromoveerd als prins in de crypto sector. Grote investeringsmaatschappijen verkozen Ethereum zelfs boven Bitcoin.

Koers record voor Ethereum!

Deze snelgroeiende crypto prins heeft in de eerste week van november een record behaald. De cryptomunt is in 24 uur tijd met maar liefst 4% gestegen tot een waarde van €4134. Niet te vergeten dat de munt sinds begin 2021 is gestegen met 540%. Bitcoin steeg daarentegen in dezelfde periode met 125%, dus aanzienlijk minder. Bovendien maakte Ethereum dit jaar meer winst dan Bitcoin.

Sterke daling in de cryptomarkt

We zijn nog geen week later of de cryptomarkt is hard gecrasht. Met een daling van maar liefst 8% voor Ethereum. De verkoop is aangewakkerd en de relative strength-index (RSI) keldert naar een index van onder de 30. Een flinke crash zou je wel kunnen stellen. Het kopen van Ethereum kan nu juist een heel gunstig moment zijn, als de koers in de toekomst verder gaat stijgen. Maar ook Bitcoin heeft afgelopen week een flinke daling gehad en doet het niet veel beter. Of de Ethereum munt nog verder gaat dalen is niet duidelijk maar verdere daling is niet uitgesloten.

 Ethereum of Bitcoin? Wat zal baten?

Ethereum of Bitcoin; het ziet er allemaal nu niet erg rooskleurig uit met de dalende koersen. Maar wat is wijsheid? Experts stellen dat investeren in twee top cryptos, is een goed investering. Bitcoin wordt ook wel het digitale goud genoemd terwijl Ethereum meer technologische potentie toont. Je zou dus kunnen stellen dat je met Ethereum investeert in een ‘tech bedrijf’. Bitcoin is een wat meer ‘mainstream’ cryptomunt terwijl Ethereum een specifieke focus heeft. In een notendop: investeer in beide! Ondanks de dalende koersen is de verwachting dat beide munten hun waarde zullen behouden.

Benieuwd naar Ethereum kopen?

Een goed moment om te kopen als de bodem bereikt is. Want als de koers stijgt, dan profiteert jij er dubbel en dwars van. De huidige Ethereum prijzen vind je hier.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.