Eerste huurders Deelhuus blij met kans

RAALTE – SallandWonen is van start gegaan met een proef met woningdelen in Raalte. Als de ervaringen positief zijn, volgen er meer woningen. Ook in de gemeente Olst-Wijhe.

Het Deelhuus biedt alleenstaande jongeren, vanaf 18 tot en met 27 jaar, de kans om, samen met een vriend of vriendin, op zich zelf te wonen voor maximaal vijf jaar. Daarna is het de bedoeling dat ze doorstromen. Huurders van een Deelhuus behouden hun inschrijftijd, waardoor de kans om te kunnen verhuizen groter is. Fabian en Tony, twee vrienden, betrekken het eerste Deelhuus aan de Göbelstraat in Raalte. Fabian: “Ik had verwacht dat het nog wel tien jaar zou duren voordat ik aan de beurt was voor een eigen woonplek. We waren dan ook super blij toen we hoorden dat Tony de winnaar van de loting was en ik daardoor ook!” Wat hem betreft mogen er nog wel veel meer Deelhusen komen, niet alleen in Raalte, maar in heel Nederland. Een mooie oplossing voor het woningtekort. “En doordat we de inrichting en woonkosten van het Deelhuus kunnen delen, is het voor ons ook nu al financieel haalbaar.”

Betaalbaar

Marijke Kool, directeur SallandWonen is blij hun enthousiaste reactie te horen. “Dat is precies de reden dat we het concept-Deelhuus hebben opgezet. Ook omdat de behoefte om samen een woning te delen uit de enquête onder de jongeren naar voren kwam. Door in één woning twee jongeren een woonplek te geven, wordt het voor hen betaalbaar en vergroten we de kans op woonruimte voor hen.”
Beide huurders krijgen een eigen huurovereenkomst. Op de bovenverdieping hebben ze een eigen slaapkamer. De badkamer, de begane grond en de tuin zijn gemeenschappelijk. Ze delen samen de woonkosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.