Coronavoorstelling ‘Heb het leven lief’ eerste kerstdag online en op Salland 1

REGIO – Stichting Passie Producties nam begin dit jaar de muziek- en dansvoorstelling ‘Heb het leven lief’ op in klooster Nieuw Sion in Diepenveen. De registratie is op eerste kerstdag te zien via Salland 1 en komt dan ook online. De hoofdrollen zijn voor Yosina Roemajauw (winnares van The Voice Kids in 2018) en haar vader Decky uit Olst. Hun verhaal wordt omlijst met beelden van het Deventer Ziekenhuis en dans van SVS uit Schalkhaar. Daarnaast verleenden ook de Zwolse pianist Johannes Dijkstra en Guusta Zuurbier (harp) hun medewerking.

Stichting Passie Producties, ook verantwoordelijk voor de succesvolle The Passion Deventer in 2016 en Passion Stories in 2017, nam de film op om iedereen in coronatijd een hart onder de riem te steken. Het geheel is gefilmd en gemonteerd door Geowings uit Deventer met licht en geluid van Fraizle uit Deventer.
Het waargebeurde verhaal handelt over het gezin Roemajauw. Dat maakte de gevolgen van het coronavirus van dichtbij mee toen vader Decky op de IC in het Deventer Ziekenhuis terecht kwam. Hij is gelukkig hersteld en kon zelfs al weer meezingen bij de opnames. De familie is dankbaar voor de goede zorgen van het Deventer Ziekenhuis en wil hiermee ook het zorgpersoneel bedanken. “Het verhaal bevat herkenbare thema’s over zelfbeeld, liefde, verlies, troost en hoop. Het laat dus de verschillende kanten van het leven zien, de impact van corona. We willen graag meegeven: Heb het leven lief, koester het én elkaar! Juist nu in de periode van kerst en de huidige coronaperiode’’, vertellen Judith de Rijk en Angela van den Berg van Stichting Passie Producties.
In de week voorafgaand aan kerst wordt er elke dag een van de nummers uitgebracht via de online kanalen van de stichting (zie staging2.stichtingpassieproducties.nl). Dat begon afgelopen vrijdag al met het speciaal geschreven lied ‘17 miljoen mensen’ door Yosina en Decky. Verder zijn onder andere de dansnummers van SVS e zien en het bekende lied ‘You raise me up’, dat Yosina ook zong aan het bed van haar vader toen hij met corona op de IC lag.

Blijvend online

De totale film van ruim 40 minuten is eerste kerstdag om 18.00 uur te zien via de online kanalen van Stichting Passie Producties en wordt om 19.00 uur uitgezonden via Salland 1, Ziggo-kanaal 40 en KPN-kanaal 1391. Daarna kan deze blijvend bekeken worden via het YouTube-kanaal van stichting Passie Producties en de website van Salland 1.
De Passion Stories 2021 – ‘Heb het leven lief’ werd mogelijk gemaakt door Gemeente Deventer, Provincie Overijssel Vitale en gezonde samenleving 2.0, Stichting Wesselings van Bremen, Rabobank Coöperatiefonds, Deventer Ziekenhuis, Stichting de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis en Deventer Cultuurclub.

Foto: Stichting Passie Producties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.