COA mag Park Alerdinck jaar langer gebruiken

RAALTE – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) mag van het Raalter college van B&W een jaar langer gebruik maken van Park Alerdinck in Laag Zuthem als tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers die besmet zijn met het coronavirus of in verband met het virus in quarantaine moeten.

Het is de tweede keer dat het gebruik van het park wordt verlengd. Aanvankelijk kreeg het COA toestemming om het park te gebruiken van eind vorig jaar tot aan juni. Die periode werd eerder al op verzoek van het COA verlengd met een half jaar. Nu komt daar nog een jaar bij. Dus tot aan 1 december 2022.
Het COA had om de (nieuwe) verlenging gevraagd. Dit vanwege het verloop van de coronacrisis en de grootte van de vluchtelingenstroom. Wel gaat het COA de ruimte wat anders gebruiken. Op dit moment is er verdeeld over twee panden ruimte voor in totaal 110 asielzoekers met het virus. De helft van die capaciteit, dus één gebouw, zal nu echter gebruikt worden voor asielzoekers die in quarantaine moeten worden geplaatst. Dit na contact met anderen die het coronavirus hebben; het virus is dus bij hen nog niet vastgesteld.
Volgens burgemeester Dadema hebben de omwonenden geen enkel bezwaar tegen de nieuwe verlenging. “Wel met als voorwaarde dat het geen permanente voorziening mag worden. Zie het maar als een kleine bijdrage aan een groot probleem. Er is veel instroom en veel angst voor corona.”
In september werd de capaciteit van de corona-isolatielocatie nog even vergroot naar 160 personen. Dat is inmiddels niet meer nodig. De piek duurde volgens de burgemeester dik een week en daarna zakte het aantal weer naar beneden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.