Home / Opinie / Carolien Jonkman: Positieve gezondheidszorg

Carolien Jonkman: Positieve gezondheidszorg

Vorig jaar ging Nederland een maand in lockdown. Nu –met een vaccinatiegraad van 87 procent -hebben we opnieuw een lockdown. Massaal vaccineren werkt dus niet tot onvoldoende. De schadelijke gevolgen van de maatregelen en lockdown voor de psychische gezondheid, vermindering van sociale contacten, minder beweging en financiële problemen worden nog groter en zijn niet in verhouding tot het beoogde doel. De maatregelen en uitgaven hebben niks met gezondheid te maken.

Gelukkig heeft een groeiend aantal huisartsen (praktijken), medisch specialisten, artsen en zorgmedewerkers zich verzameld in Stichting Artsen Covid Collectief. Zij delen wetenschappelijk onderbouwde informatie en dragen bij aan een open gesprek over onze gezondheid en het zorgbeleid van de overheid. Er is natuurlijk niet één oplossing die ons uit deze crisis kan halen. We mogen leren leven met corona en de oorzaken aanpakken. Nieuwe wegen inslaan en andere oplossingen een kans geven. Steeds meer bundelen zij zich met burgerinitiatieven, medische groepen, organisaties uit het bedrijfsleven, overheid en politiek. Daar bespreken ze in elk geval hoe het gebrek aan zorgmedewerkers structureel aangepakt kan worden, hoe gezondheid preventief gestimuleerd en ondersteund kan worden, hoe een zinvol testbeleid kan worden gerealiseerd, hoe vroegbehandeling zinvol en zonder financieel gewin er kan zijn en hoe mensen weer hoop en vertrouwen in hun lichaam en gezondheid kunnen krijgen. Kijk gerust eens op hun website.

Ook binnen Salland zijn er steeds meer initiatieven om de positieve gezondheid vorm te geven. Als gezondheidskundige vind ik het enorm inspirerend en hoopgevend om met hen in gesprek te zijn. Positieve gezondheidszorg verleners als ik hebben als doel het versterken van de veerkracht, de eigen regie en zelfredzaamheid en gezondheid te bevorderen om zo de gezondheidsproblemen te verlichten. Cliënten vanuit de oorzaak van een klacht te begeleiden, inzicht te geven dat gezondheid uit vele lagen bestaat en dat de zorgvrager bewust wordt van de eigen mogelijkheden. De aandacht op gezondheid vanuit vrije keuze en autonomie. De vele miljoenen investeren om de marktwerking in de zorg, de macht van de ziektekostenverzekeraars, concurrentie binnen zorginstellingen te veranderen in positiviteit en gezondheidsbevordering. Neem gerust contact met mij op als jij ook wilt en kunt bijdragen hieraan.

En verder… Jij hebt zelf ook veel controle over je gezondheid en welzijn. Jij bepaalt wat je dagelijks eet, beweegt, wat je vrijgeeft uit je systeem en hoe je dat kunt doen of je wel of niet elk half jaar wil prikken en met wie en wat jij je dagelijks verbindt. En verbinding is belangrijk, voor iedereen. Op naar een fijn en gezond 2022!

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Lees ook

Innovatieve stal van familie Bessembinder in Heeten in gebruik

HEETEN – De familie Bessembinder in Heeten neemt deze week haar gloednieuwe, innovatieve ‘Beter voor …

One comment

  1. Vrijheid van mening is een groot goed. ik vind het wel een probleem als iemand, zich gezondheidskundige noemt, een organisatie aanprijst die bewust misleidende informatie verstrekt. De in het artikel genoemde Stichting Artsen Covid Collectief verspreid doelbewust desinformatie over het coronavirus of de vaccins. Lees de beantwoording van de kamervragen hierover er maar op na.

    https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2021/10/07/beantwoording-kamervragen-over-artsen-die-corona-ontkennen-bagatelliseren-nepnieuws-verspreiden-of-alternatieve-behandelingen-aanbieden/beantwoording-kamervragen-over-artsen-die-corona-ontkennen-bagatelliseren-nepnieuws-verspreiden-of-alternatieve-behandelingen-aanbieden.pdf

    Hetgeen deze stichting verkondigd is in strijd met met de wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen van de Gezondheidsraad.

    Bijzonder dat Salland Centraal deze “gezondheidskundige” zo’n podium biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.