BOCK-campagne weer van start

ZWOLLE – Veiligheidsregio IJsselland heeft zich weer aangesloten bij de Wie is de BOCK-campagne. Het draait om het voorkomen van ongelukken bij het traditionele carbidschieten. Dit jaar focust de campagne zich op gehoorbescherming. 80 dB kan al tot gehoorschade leiden en een carbidknal is al gauw 100 dB. Daarom is het motto: ‘Een echte BOCK heeft doppen op’.

Veel ongelukken tijdens het carbidschieten ontstaan vaak door onwetendheid en het nemen van onnodige risico’s. Daarom wordt aan iedereen gevraagd om alleen met een ervaren BOCK te schieten en er niet aan te beginnen als je het nog nooit gedaan hebt. Een BOCK is een Bewust Oplettende Carbid Knaller. Een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten. Hij/zij informeert bij de gemeente naar de voorwaarden en vergunningen; zorgt voor bescherming en EHBO, waakt over de materialen en zorgt voor een veilige ontsteking.
Wie is de BOCK is een campagne van Brandwondencentrum Groningen Martini Ziekenhuis -het brandwondencentrum voor Noord- en Oost Nederland-, Stichting Carbidschieten Drenthe, Veiligheidsregio’s Drenthe, Groningen, Fryslân, IJsselland, Twente, Noord- en Oost Gelderland en wordt ondersteund door de Nederlandse Brandwonden Stichting en vele gemeenten, GGD’s en particuliere initiatieven in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.