Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De 49-jarige Ramerman is sinds 2017 fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Dalfsen.

Nummer twee op de lijst is huidig raadslid en agrariër Bert Ruitenberg uit Ankum, op nummer drie gevolgd door het jongste raadslid van de gemeenteraad: Roel Kouwen uit Nieuwleusen. Miriam Veldkamp-Bot uit Hoonhorst is de eerste nieuwkomer op de lijst op plaats vier. Miriam is werkzaam in de zorg en onder andere actief in Hoonhorst en bij de Grote Kerk in Dalfsen. Op de vijfde plek vinden we opnieuw een nieuwkomer: Anouk Zwakenberg-Hoogenboom uit Lemelerveld. Naast haar werk als teamleider is zij jarenlang voorzitter geweest van de Lemelerveldse volleybalvereniging. Wim Prinsse – actief in het verenigingsleven van Oudleusen – staat op plaats zes, gevolgd door voorzitter van Plaatselijk Belang Nieuwleusen Arend Jan Schuurman op plek zeven. Huidig wethouder Jan Uitslag uit Ankum sluit als lijstduwer op de negentiende plek – hij wil na vijf jaar wethouderschap niet opnieuw terugkeren als raadslid. Jan heeft wél aangegeven de ambitie te hebben om nog een termijn door te gaan als wethouder.

Kennis en ervaring

Lijsttrekker Betsy Ramerman is verheugd met de lijst: “Uit alle dorpen in onze gemeente hebben we enthousiaste en gemotiveerde kandidaten, van jong tot oud, die geworteld zijn in de lokale samenleving. Zij zijn onder andere actief bij (sport)verenigingen, bij de kerk of bij een van de duurzame dorpen. Daarmee brengen deze mannen en vrouwen allemaal hun kennis en ervaring in. Zo is er altijd een CDA’er in de buurt!” De basis voor het verkiezingsprogramma is ook vastgesteld, in de komende periode wordt dat verder uitgewerkt voor de verkiezingscampagne. Het programma is mede vormgegeven op basis van vele gesprekken met inwoners en verenigingen zoals plaatselijke belangen, duurzame dorpen en ondernemersverenigingen. Wonen, werken en welzijn zijn belangrijke, herkenbare thema’s waar het CDA zich – voortbouwend op de resultaten van de afgelopen jaren – nóg meer op in wil zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.