André Smit lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – De leden van de PvdA Olst-Wijhe hebben in een digitale ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart ’22 vastgesteld. Zij schoven André Smit als lijsttrekker en kandidaat-wethouder naar voren. Smit vervangt momenteel Martijn Jumelet (die met ziekteverlof is) in de gemeenteraad. Eerder was hij burgerraadslid namens de PvdA.

Smit (ook nog voorzitter van de Olster Harmonie en CV Iesselzotten) heeft veel zin in zijn rol als lijsttrekker: “Volgens mij komt het hier op neer als gemeente: zeg wat je doet en doe wat je zegt.” Volgens Smit gaat het daar nog veel te vaak mis. Als recente voorbeelden noemt hij Wesepe (met het Voorzieningenhart en de herinrichting van de Raalterweg) en de klachten die geuit werden door de ondernemers. Smit: “Als het aan de PvdA ligt, gaan we veel nieuwe en betaalbare huizen bouwen. Geen kippenhokken voor veel te veel geld, maar huur- en koopwoningen die bereikbaar zijn voor starters, ouderen en jongeren. We maken ons hard voor het verduurzamen en isoleren van woningen, zodat we energiearmoede tegengaan. Er liggen kansen bij sport- en andere verenigingen. Het is voor ons super belangrijk dat alle kinderen bij een club of vereniging kunnen.”
De huidige raadsleden Petra Koekkoek en Martijn Jumelet staan respectievelijk op de tweede en de derde plek van de kieslijst. Jumelet was in 2018 nog lijsttrekker, maar ziet vrijwillig van die positie af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.