Home / Algemeen / ‘Amalia achttien!’ op beiaard H. Kruisverheffing

‘Amalia achttien!’ op beiaard H. Kruisverheffing

RAALTE – Beiaardier Henk Veldman speelt op woensdag 8 december het door Bob Zimmerman geschreven muziekstuk ‘Amalia achttien!’ op de beiaard van de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Vandaag gaat het stuk in première in Den Haag en vanaf dat moment wordt het in het hele land ten gehore gebracht. Beiaardier Veldman zal die ochtend als onderdeel van de wekelijkse marktbespeling tussen 11.00 en 12.00 uur nog meer feestelijke muziek ten gehore brengen. Onder andere van Mozart en Couperin en ook de ‘Royal Tango’ van Piazzolla, die eveneens door Bob Zimmerman is bewerkt voor het huwelijk van koning Willem Alexander en koningin Máxima.

Lees ook

Woonwagenfamilies protesteren bij gemeentehuis Raalte

RAALTE – Enkele gezinnen uit Heino die wachten op een plekje op een woonwagenkamp in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.