Aanpassingen dienstregeling busvervoer rondom Zwolle en Deventer

REGIO – Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Dat geldt ook voor de buslijnen richting Zwolle en Deventer. Vanaf 12 december rijdt RRReis volgens een aangepaste vakantiedienstregeling. De scholierenlijnen die nu rijden, blijven ook in 2022 rijden (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie). Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats. De aangepaste vakantiedienstregeling geldt voorlopig tot 28 februari.

Voor reizigers vanuit Salland richting Zwolle en omgeving verandert onder andere de dienstregeling richting de Hessenpoort. Dit in verband met een komende herinrichting van het wegennet op dit bedrijventerrein. In overleg met de gemeente Zwolle veranderen de routes van de volgende buslijnen: Lijn 3 (Zwolle Station – Hessenpoort); Lijn 40 (Zwolle – Meppel); Lijn 161 (Deventer – Olst – Wijhe – Zwolle Hessenpoort); Lijn 166 (Raalte – Heino – Zwolle Hessenpoort) en Lijn 167 (Lemelerveld – Dalfsen – Zwolle Hessenpoort). Voortaan wordt niet meer via de Mindenstraat gereden maar via de Steinfurtstraat. Voor de haltes die op de Mindenstraat vervallen, worden nieuwe haltes aangelegd op de Bentheimstraat en de Steinfurtstraat.
Voor reizigers richting Deventer omstreken verandert onder andere de route van Lijn 8 (Deventer Station – Bedrijvenpark A1). Die wordt voortaan in tegenovergestelde richting gereden. De bestaande drie haltes worden verplaatst naar de overzijde.
De nachtritten van de comfortRRReis lijnen blijven voorlopig niet rijden. De horeca is ’s nachts nog steeds gesloten, in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom zijn er op dit moment te weinig reizigers om deze nachtbussen te laten rijden.

Scholierenlijnen

De volgende scholierenlijnen rijden momenteel al: 620, 650, 651, 652, 653, 654, 657, 658, 660 (Deventer – Bathmen), 660 (Lunteren – Apeldoorn), 668, 674, 676, 679, 685 en 686. Deze buslijnen blijven vanaf 12 december (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie) rijden zoals zij dat nu ook doen. Daarnaast komt er een nieuwe scholierenlijn bij: lijn 669 Balkbrug – Ommen.
Lijnen 604, 629, 640, 664, 687 rijden momenteel niet en gaan ook per 12 december nog niet rijden.

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen is te vinden op RRReis.nl/dienstregeling. Daar staan ook alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner. Check de reisplanner voor vertrek voor een actueel reisadvies.

Kader met raster: Buurtbussen

Ook voor de buurtbussen verandert de dienstregeling. Voor Lijn 516 (Olst – Heeten- Raalte) zijn de middagvertrektijden gewijzigd. Verder rijdt deze buurtbus niet meer op zaterdag. Ondanks diverse acties maken er die dag namelijk nog steeds weinig reizigers gebruik van de bus. Ook Buurtbuslijn 517 (Deventer – Heeten) en buurtbuslijn 518 (Lemelerveld – Luttenberg – Raalte) rijden vanwege dezelfde reden niet meer op zaterdag. Op lijn 517 vervalt bovendien halte ’t Reterink en op lijn 518 halte Café de Posthoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.