Home / Algemeen / 720 auto’s langs Verlichte Boerderijenroute Salland

720 auto’s langs Verlichte Boerderijenroute Salland

REGIO – De animo voor de Verlichte Boerderijenroute van LTO Salland en Salland Boert en Eet Bewust was zo groot, dat de organisatie al snel besloot er een tweede avond aan toe te voegen. “En ook die was heel snel vol”, vertelt Hedwig Haarman namens de organisatie. Afgelopen vrijdag en zaterdag reden in totaal 720 auto’s de route door de omgeving van Olst, Wijhe, Diepenveen, Schalkhaar en Deventer. Het ‘hoofdmenu’ bestond uit vier agrarische bedrijven (drie boerderijen en één loonwerkersbedrijf). Zij hadden er extra veel werk van gemaakt. Bij Limousin Oost van de familie Hietberg in het buitengebied tussen Wijhe en Broekland hadden sommige koeien zelfs kerstmutsen op gekregen (foto). Verder stond er bij De Zoogenbrink in Diepenveen een levende kerststal, bemand door leden van de Revuegroep Lettele. De ‘kraamschudders’ kregen beschuit met muisjes aangeboden. Ook Hotel Gaia stond in het licht. Maar dat was nog lang niet alles. Ook andere huizen en bedrijven langs de 40 kilometer lange route waren sfeervol verlicht. “Er was dus heel veel te beleven”, stelt Hedwig. “De belangstelling was zo groot dat we helaas mensen moesten teleurstellen. Maar we wilden onderweg geen opstoppingen.” Foto: Annet van Raalten

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.