Wildfair en proeverij bij Infocentrum

REGIO – Restaurant de Proeftuin van Salland in Den Nul, Restaurant ’t Veerhuys in Olst en een lokale jager presenteren op 28 november een wildfair en een proeverij bij het Infocentrum in Den Nul. Dit alles onder het motto ‘Beleef en proef (h)eerlijk wild van Salland’.

“Dit is tot stand gekomen omdat wij de bewustwording voor het nut en de noodzaak van de jacht groter willen maken en van mening zijn dat al het smaakvol en lokaal geschoten wild gegeten mag worden”, zo laat de organisatie weten. “Als thema voor de fair is de wilde gans gekozen. Een nog altijd wat onbekend stuk wild waar de meest lekkere gerechten en producten van gemaakt kunnen worden.”
Tijdens de proeverij zijn er demonstraties outdoor cooking van diverse koks. Zij bieden de meest uiteenlopende heerlijke gerechtjes en hapjes (van gans) aan. Verder zijn er demonstraties met jachthonden en wood carving en diverse kraampjes met lekkere producten en spulletjes. Voor de kinderen is er een knutselactiviteit. De middag wordt opgeluisterd door Jachthoornblazers De Overlopers. Zij brengen de bezoekers in jachtsfeer voordat ze met een gids de Duursche waarden kunnen gaan verkennen. Eenmaal terug staat er een jachtbitter en een versnapering klaar. Bovendien is het ook mogelijk om gebruik te maken van een driegangen wild- en wijnarrangement in het restaurant van het Infocentrum. Daarbij geld wel: vol = vol. Reserveren hiervoor is mogelijk via info@bijripperda.nl of tel. 0570-561391. Aanvang is om 10.00 uur. De fair duurt tot circa 17.30 uur. Aansluitend volgt het wild- en wijnarrangement. De entree is gratis. Wel moet iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.