Weer snipperroute in buitengebied gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van het buitengebied van de gemeente Raalte kunnen twee keer per jaar gratis snoeihout laten ophalen. Dat is mogelijk tijdens de zogenoemde Snipperroute. De eerstvolgende route wordt tussen 13 en 17 december gereden. De Snipperroute van de gemeente Raalte wordt verzorgd door ANV Groen Salland.

Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Het is ook mogelijk om het hout ter plaatse te laten versnipperen en af te nemen voor 10 euro per kubieke meter. Alleen hout dat verder geen blad meer bevat, is welkom. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen. Dat geldt ook voor stronken, stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen. Meer dan zes kubieke meter in de aanbieding? Dan wordt het snoeihout aan huis versnipperd en afgevoerd. Bij minder wordt een gezamenlijke verzamellocatie aangewezen. Het is voor de bewoners van het buitengebied ook mogelijk om zich samen met de buren aan te melden. De gekozen locatie moet wel goed te bereiken zijn, bij voorkeur vooraan de weg.
Ook snoeihout aanbieden? Meld dat dan (uiterlijk 6 december) met een mailtje naar info@groensalland.nl. Vermeld daarbij dat het om de Snipperroute van de gemeente Raalte gaat. Vervolgens wordt een aanmeldformulier toegestuurd, dat ingevuld teruggezonden dient te worden. Na aanmelding neemt ANV Groen Salland contact op om de datum door te geven. Het is overigens het hele jaar door mogelijk om grof tuinafval gratis aan te bieden bij de milieubrengstations van de ROVA en bij Jansen-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.