Vaccinatiebus GGD IJsselland bij Holstohus in Olst

OLST/WIJHE – Op vrijdag 19 november en op vrijdag 10 december staat de vaccinatiebus van GGD IJsselland tussen 13.00 en 19.30 uur naast het Holstohus in Olst. GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

“In Olst-Wijhe is al een vrij hoge vaccinatiegraad en dat is mooi. Om onze vrijheden terug te krijgen, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren”, legt burgemeester Ton Strien uit. “Met de komst van de vaccinatiebus zorgen we ervoor dat onze inwoners dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen. Afgelopen zomer heeft er een mobiele unit in Wijhe gestaan. We hopen dat er nu weer veel mensen gebruik van maken”, aldus de burgemeester.
Iedereen kan bij de vaccinatiebus terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast ook je eerste of tweede prik krijgen. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij de vaccinatie een volwassene aanwezig moet zijn. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig ID-bewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet niet om een mondkapje mee te nemen. Je kunt je ook laten vaccineren op andere locaties. Kijk hiervoor op staging2.ggdijsselland.nl. Hier vind je ook meer informatie over coronavaccinaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.