Tienduizenden bloembollen gepoot in Raalte en Olst-Wijhe

RAALTE/OLST/WIJHE – Afgelopen vrijdag en zaterdag werden overal in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe bloembollen gepoot. In Raalte ging het om 50.000 bloembollen op meer dan twintig plekken en in Olst-Wijhe om 10.000 bloembollen op drie plekken.

Wethouder Jacques van Loevezijn ging op vrijdag naar Broekland (Gerardus Majellaschool) en Lierderholthuis (Nieuwe Wetering). Op zaterdag hielp hij een handje mee in Raalte (Dahliastraat) en Mariënheem (Wissinkweg/het Hobers). In Wijhe (foto) ging imkervereniging De IJsselbijkers aan de slag. Ook met als doel om het leefgebied voor insecten te verbeteren. “Dit doen we door aanplant van toekomstbestendige dracht- of voedselplanten zoals meerjarige bloemen, bomen en heesters. We werken hiervoor samen met lokale partijen zoals gemeente en grondbezitters om geschikte locaties te vinden, advies te geven over drachtplanten, plantmateriaal te verzorgen en aanplant mogelijk te maken.” De IJsselbijkers gebruikten de opbrengst van de Rabobank Clubactie voor dit doel. Van de bijdrage in 2020 en 2021 heeft de imkervereniging 10.000 bollen gedoneerd aan de gemeente. Deze werden door de leden op drie locaties in Olst, Wijhe en Wesepe in de grond gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.