Talentendag voor basisschoolkinderen in Tijenraan

RAALTE – Speciaal voor jonge sporttalenten uit de gemeente Raalte houdt Sportbedrijf Raalte op woensdagmiddag 8 december een talentendag in Sportcentrum Tijenraan. Basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 uit de gemeente Raalte kunnen deze dag ontdekken in welke sport hun talenten het beste tot hun recht komen en ontvangen een sportkeuzeadvies.

Kinderen die goed zijn in gym op school, een goed gevoel voor sport en beweging hebben of al in de selectie van de sportvereniging zitten, kunnen zich opgeven voor deze talentendag. Buurtsportcoach Kristel Meijer: “Vanuit Sportbedrijf Raalte vinden wij het belangrijk dat sporttalenten de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Tijdens een twee uur durende test kijken we naar allerlei aspecten van talentontwikkeling, onder andere: balans, coördinatie, balvaardigheid, lichaamssamenstelling, conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Op basis van wat kinderen leuk vinden en aan de hand van beweegoefeningen adviseren wij kinderen persoonlijk over de sportkeuze.”
Sportbedrijf Raalte selecteert na deze talentendag tien kinderen die mee mogen doen aan het naschoolse talentenprogramma van acht weken. Hiermee kunnen zij hun talenten nog verder ontwikkelen. Er worden allerlei verschillende sporten aangeboden. Hierbij staan plezier, creativiteit en breed motorisch ontwikkelen centraal.
Deelname aan de talentendag kost 5 euro. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Omdat er beperkt plek is, is inschrijven verplicht. De inschrijving gaat open op woensdag 24 november om 12.00 uur. Vol = Vol. Inschrijven kan tot woensdag 30 november via staging2.sportbedrijfraalte.nl/talentendag. Dit talentenprogramma wordt mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van de Provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.