’t Hengeveld Dagbesteding van start in Wijhe

WIJHE – Wanda Schutte, Evelien de Weerd en Anneke Tijssen zijn aan de Boerlestraat 14 in Wijhe begonnen met ’t Hengeveld Dagbesteding. Daar bieden ze dagbesteding aan ouderen, al dan niet met dementie. “Onze activiteiten zijn gericht op beperking van de achteruitgang van de deelnemers; het bieden van sociale contacten in een huiselijke omgeving en het ontlasten van de mantelzorger”, zo vertellen ze.

’t Hengeveld staat op de plek waar eerder het afgebrande boerderijtje van de schoonouders van Wanda stond. De dagbesteding vindt plaats in en om een speciale schuur (met veranda). “Wij zijn niet gericht op wat de deelnemer niet meer kan, maar kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Niets moet, alles mag. Het gaat om gezellig samen zijn, het gevoel hebben er nog toe te doen.”
De drie, allemaal met jarenlange zorgervaring, houden het expres kleinschalig. Geen grote groep mensen die door één persoon begeleid wordt, maar bijna individuele begeleiding. Voorlopig is de dagbesteding beschikbaar op maandag en woensdag, maar als extra deelnemers zich melden, wordt dat uitgebreid met de vrijdag en later mogelijk ook nog andere dagen.
De deelnemers worden om 9.00 uur ontvangen in een gezellige huiskamersetting. De veranda biedt uitzicht op de omgeving. Regelmatig komen er reeën langs en lopen er koeien in de wei. “Dieren geven de doelgroep rust en brengen mensen op andere gedachten”, zo vertellen de drie. Daarom zijn er ook enkele ‘huishondjes’. Verder kunnen de deelnemers wandelingen maken in de omgeving. In het zomerseizoen is er van alles te plukken, van bramen tot bloemen en rietsigaren. Samen wordt de uitgebreide lunch voorbereid en genuttigd. Soms appeltaart of iets ander lekkers. “Daarna pakken sommigen al bijna automatisch de afwasborstel en de theedoek om af te drogen. Iemand die graag ramen lapt wordt ook daarmee geholpen. Kortom alles wat zo gewoon lijkt, maar thuis vaak niet meer kan, wordt hier mogelijk gemaakt”, zo vertellen de drie. De deelnemers gaan om 16.00 uur weer naar huis.

https://dagbesteding-hengeveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.