Subsidie voor initiatieven in gemeente Dalfsen

DALFSEN – Met de subsidie ‘Initiatieven uit de samenleving’ stimuleert de gemeente Dalfsen lokale organisaties om kunstige en creatieve ideeën te bedenken. Met als doel om het culturele aanbod voor een nóg breder publiek toegankelijk te maken en de leefomgeving van inwoners te verbeteren.

De gemeente roept organisaties op om initiatieven in te dienen. De voorwaarden en het aanmeldformulier staan op staging2.dalfsen.nl/initiatief. Een idee aanmelden kan tot 15 januari 2022. Mogelijk komt er daarna nog een aanvraagronde. Eerder dit jaar heeft de gemeente al diverse initiatieven ontvangen en is er subsidie toegekend. Zo gaat Mevrouw Vlinder zingen met nieuwe Nederlanders, gaat het grammofoonmuseum in Nieuwleusen diverse workshops organiseren en organiseert de Stichting Epic Youth een online game event voor jongeren. Daarnaast zijn er nog meer initiatieven van de grond gekomen (of gaan deze komen), zoals de realisatie van een hondenspeelveld in Dalfsen, de realisatie van een bijenstal bij de natuurboerderij in Nieuwleusen, een evenement voor het einde van het zwemseizoen door De Spil en een verlichting van het Kanaalpark in Lemelerveld.
Jeanette den Ouden (Mevrouw Vlinder) is blij met de subsidie: “Ik zing liedjes met nieuwe Nederlanders zodat zij op een creatieve en ontspannen manier de Nederlandse taal eigen kunnen maken. Voor mij is dit een ontzettend leuke manier om nieuwe Nederlanders te helpen.” Zie verder staging2.mevrouwvlinder.nl.

Online game event

Naast andere digitale activiteiten organiseert Stichting Epic Youth game evenementen waarbij honderden jongeren tussen de 10 en 20 jaar oud tegelijkertijd online deelnemen aan populaire games. Coördinator Thomas Vermeij legt uit: “Wij zijn door Dalfser jongeren benaderd om ook in de gemeente Dalfsen een dergelijk evenement te houden. Dankzij deze subsidie is dat nu mogelijk. Het evenement wordt, met onze hulp, uiteindelijk volledig door jongeren uit Dalfsen georganiseerd.” Aanmelden kan via staging2.epicyouth.nl door op de grote ‘schrijf je in’ knop te klikken. Neem voor vragen contact op met Thomas Vermeij via tel: 06-53808340.

Meer info

Meer informatie, zoals de voorwaarden en het aanvraagformulier staan op staging2.dalfsen.nl/initiatief. Weten of een initiatief mogelijk in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met gemeente Dalfsen (tel. 14 0529, e-mail: gemeente@dalfsen.nl). Behoefte aan ondersteuning bij het aanvragen van subsidie? Neem dan contact op met Saam Welzijn (tel. 0529 482 121, e-mail: info@saamwelzijn.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.