Sinterklaas Raalte verplaatst huisbezoeken naar buiten

RAALTE – Sinterklaas Raalte werkt momenteel aan alternatieven voor de traditionele invulling van de bezoeken van de Sint en zijn Pieten. Wat de huisbezoeken betreft opteert de organisatie voor een bezoekje buiten; wat betreft de bezoeken aan bedrijven en verenigingen is Sinterklaas Raalte momenteel in overleg.

“Er wordt bijvoorbeeld nagedacht over een drive-through en er worden festiviteiten naar buiten verplaatst”, meldt Roy Veldman namens Sinterklaas Raalte/Scouting Raalte. Daarnaast is ervoor gekozen om met minder Pieten dan voorheen op bezoek te gaan bij huizen en bedrijven/verenigingen.
Voor het tweede jaar op een rij wordt er zo een flink beroep gedaan op de flexibiliteit van de vrijwilligers van Sinterklaas Raalte. “Vorig jaar ging er vroegtijdig een streep door de intochten en bedrijfsbezoeken”, begint Roy. “Dit jaar werden we enigszins overvallen door de veelheid aan besmettingen en de aangekondigde ‘milde’ lockdown. Ook met de huisbezoeken staan we voor een enorme uitdaging. Dit jaar komen we niet bij de mensen in de woonkamer, maar komen wij graag in de tuin op bezoek. Onder een veranda, carport en/of tent kunnen wij hetzelfde feestje vieren en waarborgen wij de veiligheid van iedereen. Gezien het aantal besmettingen dat achter de voordeur plaatsvindt en het advies om niet meer dan vier gasten thuis te ontvangen, hebben we dit besluit moeten nemen. Vorig jaar konden we nog terugvallen op het videobellen, maar gezien de korte voorbereidingstijd en de uitdagingen die dit met zich meebrengt, is dit nu niet mogelijk voor ons. We hopen dat we met dit alternatief toch bij veel kinderen op bezoek mogen komen.”
Ook voor de vele vrijwilligers van Sinterklaas Raalte is het roeien met de riemen die er zijn. “Veel van hen zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en het is dan ook een hard gelach dat er nu weer veel aangepast moet worden om het Sinterklaasfeest toch door te laten gaan. Zo worden er ook aanpassingen gedaan in het thuishonk van de Sint. Zo vragen we om een QR code en het dragen van mondkapjes waar nodig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.