Sinterklaas en zijn Pieten staan te popelen

Komend weekend intochten in Raalte, Heino, Lierderholthuis, Lemelerveld en Mariënheem

RAALTE – Sinterklaas Raalte gaat onverdroten verder met de organisatie van een aantal intochten in Salland. De vrijwilligers van de organisatie (onderdeel van Scouting Raalte) hebben hiertoe in goed overleg met de verschillende winkeliersverenigingen, de gemeenten Raalte en Dalfsen en de veiligheidsregio IJsselland een scenario uitgewerkt dat voldoet aan de geldende maatregelen.

Sinterklaas Raalte is het komende weekend verantwoordelijk voor de organisatie van de intochten in Raalte, Heino, Lierderholthuis, Lemelerveld en Mariënheem. Wat de intochten in Eikelhof, Boskamp en Herxen betreft, houdt Sinterklaas Raalte nog even een slag om de arm. Dit gezien de komende persconferentie. Die intochten zijn gepland op zaterdag 20 november (Eikelhof en Boskamp) en zaterdag 27 november (Herxen). Maar wat Raalte, Heino, Lierderholthuis, Lemelerveld en Mariënheem betreft, is het dus in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 november zover…

Raalte

De intocht in Raalte is op zaterdag 13 november. Vanaf 13.45 uur draait DJ Piet alvast wat feestmuziek en zorgen de Pieten dat de sfeer er goed in komt op en rondom het podium voor Hotel De Zwaan. Dat is ‘bekend terrein’ voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s. De Sint en zijn Pieten worden rond 14.00 uur verwacht bij het podium. Na afloop van het feestelijke onthaal maakt de Sint nog een rondgang door de winkelstraten.

Heino

Ook in Heino komt de Sint op zaterdag 13 november aan. Dat gebeurt tijdens een feestelijk programma in Sporthal Hoogerheyne. Dit jaar niet één keer, maar twee keer. Vanwege het feit dat dit een binnenlocatie is, geldt er namelijk een maximumaantal bezoekers per keer. Het eerste programma start om 13.55 uur (zaal open vanaf 13.30 uur) en het tweede om 15.55 uur (zaal open vanaf 15.30 uur). Na ongeveer een kwartier wordt Sinterklaas met de rest van zijn pieten verwacht.

Lierderholthuis

Zaterdagmiddag 13 november rond 16.00 uur worden de Sint en zijn Pieten verwacht in Lierderholthuis. Onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Salland loopt het gezelschap eerst door het dorp. Om 16.15 uur begint een Sinterklaasfeest in het Dorpshuis.

Lemelerveld

Op zondag 14 november komen de Sint en zijn gevolg aan in Lemelerveld. Vanaf 13.00 uur maken ze onder begeleiding van Polyhymnia een kleine rondgang door het dorp. Die start bij Zaal Reimink en eindigt daar ook weer. Vervolgens, vanaf ongeveer 13.30 uur, is er daar een Sinterklaasfeest in de zaal.

Mariënheem

Het programma in Mariënheem is gepland op zondag 14 november. Om 15.00 uur begint een feestelijk programma in De Schalm.

Coronatoegangsbewijs

Voor het omkaderde terrein bij de Zwaan in Raalte en de feesten in de zalen, moet iedereen ouder dan 13 jaar een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. Bovendien moet er voor de meeste zalen en het omkaderde terrein bij de Zwaan een plekje worden gereserveerd. Dat is allemaal niet aan de orde bij de rondgangen in de dorpen. Die zijn namelijk aangemerkt als doorstroomevenementen en daarmee vrij toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs. Reserveren is mogelijk via staging2.reserveren.sinterklaas-raalte.nl, staging2.reserveren.sinterklaas-heino.nl of staging2.reserveren.sinterklaas-lemelerveld.nl. Na reservering krijgt iedereen een bevestigingsmail. Neem die mee (geprint of op de telefoon). Voor Lierderholthuis en Mariënheem is reserveren niet nodig. Beide kernen richten zich alleen op de eigen jeugd. Een mondkapje en de 1,5 meter afstand zijn binnen niet nodig.

Houd het laatste Sinterklaasnieuws goed in de gaten op de Facebook- of Instagrampagina van Sinterklaas Raalte. Liever de Sint thuis op bezoek? Bel dan op werkdagen tussen 19.30 en 20.30 uur naar de planpieten op tel. 0572 – 363603 of kijk of staging2.sinterklaas-raalte.nl.

Glutenvrije Piet

In Raalte en Heino zal er dit jaar een Glutenvrije Piet aanwezig zijn bij de intochten. Uiteraard herkenbaar aan de speciale short. Deze piet deelt alleen maar zakjes pepernoten uit voor kinderen met een glutenallergie. Alles wordt beschikbaar gesteld door de landelijke Coeliakie vereniging. Vanwege de verwachte drukte raadt Sinterklaas Raalte kinderen met een glutenallergie aan om deze Piet zelf op te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.