Home / Opinie / Rick Evers: Sterk

Rick Evers: Sterk

Kelvin de Ruiter. Kent u die? Jarno Hams dan? Berend Venenberg? Ted van der Parre? Nu gaat er een lichtje branden hè. Dit zijn allemaal heren die je er goed bij kunt hebben als je gaat verhuizen, maar waar je geen ruzie mee moet maken. Het zijn namelijk allemaal (voormalig) sterkste mannen van Nederland.

Afgelopen weekend zapte ik er toevallig langs. De wedstrijd Sterkste Man van Nederland 2021 werd uitgezonden. Ik zag mannen vrachtwagens trekken alsof het speelgoedautootjes waren en ronde stenen van 180 kilo op plateaus gooien zonder met de ogen te knipperen. Tussendoor werd er vooral veel geschreeuwd, gevloekt en gegromd. Kelvin de Ruiter won uiteindelijk nipt van George Sulaiman. Het zal u verder worst wezen.

De beelden op tv deden me ineens beseffen dat ik zelf die titel niet meer ga winnen. Ik ben inmiddels te oud en die vrachtwagens trekken durf ik in principe nog wel aan, maar het mag niet van mijn rug. Jammer. Vroeger was ik er namelijk van overtuigd dat ik er ooit tussen zou staan. Ik groeide op met Ted van der Parre op tv en zag later Berend Venenberg ieder jaar winnen. Prachtige televisie was het. En ook inspirerend.

Tijdens mijn tienerjaren mocht ik al snel oefenen met de buigveer van mijn vader. En toen ik een setje dumbells op mijn verjaardag kreeg, werd ik pas echt fanatiek. Ronduit indrukwekkend werd het toen ik op een gegeven moment de oude Renault 4 van mijn ouders aan een touw om mijn middel vooruit wist te trekken. De buurt ging uit zijn dak. Ted van der Parre, Berend Venenberg, Rick Evers. Ik zag het rijtje voor me.

Uiteindelijk is het allemaal niet zover gekomen. Ik werd wel sterkste man van mijn vriendengroep en zelfs van heel Salland, maar officiële bewijsstukken heb ik daar niet van. Misschien dat mijn kinderen ooit nog een poging doen. En tot die tijd geniet ik maar gewoon van de wedstrijden op tv.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.