Home / Opinie / Rick Evers: Kwijt

Rick Evers: Kwijt

We waren de winterdekbedden kwijt. Op zich niet zo bijzonder natuurlijk. Iedereen is wel eens wat kwijt. Maar dit was om twee redenen veel heftiger. Reden één: als je vrouw het koud heeft, wil jij echt niet degene zijn die de winterdekbedden heeft kwijtgemaakt. Reden twee: ze waren echt heel erg kwijt.

Iedereen kent wel die grappige plaatjes waarbij een vrouw met een deken op de bank zit en een man in een T-shirt ernaast. Bij ons is dat niet anders. Onze gevoelstemperaturen schelen ongeveer twintig graden. Als mijn vrouw de handschoenen en sjaals voor de dag haalt, loop ik meestal nog in korte broek met slippers. Allemaal geen probleem, tenzij je de winterdekbedden kwijtmaakt.

Ik ben thuis chef dekbed. En elk jaar stop ik de seizoensdekbedden die we niet nodig hebben achter de knieschotten in de slaapkamer. Daar zit een handig deurtje. Dus toen mijn vrouw het ‘s avonds in bed koud had, zei ik: “Geen probleem, ik wissel de dekbedden wel even.” Ik doe het knieschotdeurtje open en je raadt het al: geen dekbedden. Niets. Ik beloofde de volgende dag goed te gaan zoeken.

Die volgende dag werd de vreemdste dag uit mijn leven. Alles heb ik nagezocht. Echt alles. Drie keer, vier keer. Zelfs op plekken waar ze helemaal niet kúnnen liggen. Want wie kijkt er nou onder een stapel handdoeken? Ze waren echt weg. Dus ik vertelde mijn vrouw het slechte nieuws: “Schat, de winterdekbedden liggen niet in ons huis. Ik weet zeker dat ze gestolen zijn.” Ze vond het maar een raar verhaal.

Totaal van de kaart zat ik beneden mijn mogelijkheden te overdenken. Moest ik aangifte doen? Totdat ik ineens naar de speelgoedkist van ons zoontje keek. Daar had ik vorig jaar de winterdekbedden ingedaan zodat het speelgoed wat hogerop kwam. Dan kon-ie er beter bij. Snel haalde ik al zijn speelgoed eruit en inderdaad. Daar lagen ze. Opgepropt onderin. Maar wat waren ze kwijt zeg. Tsjonge.

Lees ook

SallandWonen wil appartementen in Kulturhus

RAALTE – SallandWonen heeft plannen om de kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.