Raalter college wil ook dit jaar afzien van precariobelasting

RAALTE – Het Raalter college van B&W stelt voor om, net als in 2020, geen precariobelasting te heffen. Het gaat om de vergoeding die horecaondernemers betalen voor het gebruik van gemeentegrond voor terrassen.

Wethouder Dennis Melenhorst: “De horeca is één van de hardst getroffen sectoren. Door de 1,5 meter maatregel en lockdown konden horecaondernemers minder gasten ontvangen. Dit leidde tot minder omzet. We willen de horecaondernemers graag tegemoetkomen.” Wethouder Frank Niens: “Het niet heffen van de precariobelasting sluit aan bij het eerder vastgestelde ‘Koersdocument Corona’. Hierin spreekt de gemeente de ambitie uit om de hard getroffen sectoren zoveel mogelijk te ondersteunen. Het bedrag van ruim 28.000 euro kan gedekt worden uit de gemeentelijke stelpost ‘Corona 2021’. Deze stelpost is opgesteld voor financiële coronaondersteuning wanneer het Rijk geen middelen beschikbaar stelt.” De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van 23 december een besluit over het voorstel. De raadsvergadering is vanaf 19.30 uur live volgen via raalte.notubiz.nl/live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.