Raalte houdt inloopmiddag om vier nieuwe consulenten werk te vinden

RAALTE – De gemeente Raalte is op zoek naar vier nieuwe consulenten werk. En om die te vinden, ditmaal geen vacatureadvertentie, maar een inloopmiddag op vrijdag 19 november in het gemeentehuis. Tussen 15.30 en 17.00 uur is iedereen welkom. Burgemeester Dadema raadt aan: “Maak je even geen zorgen over kwalificaties. Als je geen fobie hebt voor administratief werk, kun je langskomen. Als je het werk leuk lijkt, leiden wij je wel op.”

Dus geen klassieke sollicitatie, maar wel de mogelijkheid om je vrijblijvend te laten infomeren. Mogelijke kandidaten dienen alleen wel geïnteresseerd te zijn in het werken met mensen. Dadema: “We willen iedereen in de samenleving kansen geven om voldoening te halen uit werk. Dat gaat niet bij iedereen vanzelf. De sleutel is oprechte aandacht, vinden wij. Daarom hebben we gedreven mensenmensen in huis: consulenten werk. Zij geven allerlei inwoners van onze gemeente een kleine of grote steun in de rug en zorgen voor matchmaking naar werk, naar de volgende stap. Een consulent werk kijkt verder dan opleiding of beperking en is creatief. Je kijkt of iemand geschikt voor die fijne plek, zelf enthousiast is en of er misschien iets zit iets in de weg zit? Wat het ook is, je gaat het samen met de inwoner aan.”
De vier functies zijn vergelijkbaar en hebben elk ook een speciaal aandachtsgebied. Een ervan richt zich bijvoorbeeld op statushouders, nieuwe Nederlanders die nuttig willen zijn en een drempel van taal en cultuur ervaren. En zo kan bij een ander de focus meer liggen op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of op de rol van netwerker, die zich inleeft in de vele maatschappelijk betrokken werkgevers die Raalte rijk is.

Loonwerkers

In het gemeentehuis zitten die middag consulenten werk klaar om meer informatie te geven. Ook andere betrokkenen, bijvoorbeeld een bedrijf dat via bemiddeling mensen in dienst heeft genomen en (mogelijk) een statushouder, vertellen meer. De bezoekers kunnen daar vrij tussen bewegen en mogen vragen stellen. Bij interesse volgt er een afspraak. “We kijken dan samen of een overstap naar ons team iets kan worden. En als de klik er is, gaan we samen de toekomst in.”
Dadema verwijst in deze context ook naar het domein beheer. “Daar hebben we inmiddels een aantal medewerkers in dienst die eerder loonwerker zijn geweest. Als ik die vraag of ze ooit dachten voor de gemeente te zullen werken, antwoorden ze ‘nee’. Maar ze zijn hartstikke tevreden en vinden het leuk. Het was een carrièreswitch die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. Die mogelijkheid willen we ook bieden met de inloopmiddag. En als dit succesvol wordt, gaan we dat zeker herhalen voor andere afdelingen. Er zijn veel vacatures.”

Graag aanmelding vooraf via staging2.raalte.nl/consulentwerk.

1 REACTIE

  1. Graag ga ik met jullie in gesprek over de beschreven vacatures. Werk is immers veel meer dan aleen de tijd die je in het werk steekt. Heb momenteel werk, maar wil graag voor mijzelf zinvoller werk gaan doen. Werkconsulent in het verleden op een werkplein ((UWV+ Gemeente) met veel plezier gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.