Raalte bekijkt doelgroepenverordening in komende startersnotitie

RAALTE – Het Raalter college van B&W stelt dat een doelgroepenverordening in principe kan bijdragen aan een groter aanbod van betaalbare woningen voor starters en inwoners met een laag of midden inkomen, maar ook een aantal kanttekeningen kent. Dat meldt het college naar aanleiding van eerdere vragen van GB Raalte over zo’n doelgroepenverordening.

Het college wil er dan ook op terugkomen in de komende notitie ‘Kansen voor starters’. “We betrekken de doelgroepenverordening graag in een bredere discussie over mogelijkheden voor starters.” GB Raalte liet eerder weten zo’n verordening wel te zien zitten. Daarmee kan de gemeente de bereikbaarheid van woningen met diverse regels inkaderen, zodat de juiste woningen ook bij de juiste inwoners terecht komen. Dus dat woningen in het goedkope(re) segment ook daadwerkelijk terecht komen bij mensen met lage inkomens, starters of mensen met een sociale en economische binding. Dat kan bijvoorbeeld door een maximum te stellen aan het inkomen van kopers, een bewoningsplicht in te stellen, een minimum te stellen aan het aantal jaren dat in een woning gewoond moet worden, voordat de woning in de verkoop gaat en/of te eisen dat er een sociale of economische binding is.
Het college stelt dat de regelgeving gemeenten inderdaad de mogelijkheid biedt om middels zo’n verordening te eisen dat een bepaald percentage van categorieën woningen (o.a. sociale huur en sociale koop) wordt gerealiseerd in nieuwbouwplannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.