Provincie biedt ondersteuning bij verduurzaming woningen

ZWOLLE – De provincie Overijssel introduceert in december een subsidieregeling bovenop het eerder aangekondigde actiepakket energieweerbaarheid. Gemeenten kunnen dan een provinciale subsidie ontvangen om kwetsbare huishoudens te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Met het geld kunnen gemeenten vaklui inzetten die bij de mensen thuis komen. Zij bieden huiseigenaren en huurders op korte termijn toepasbare besparingsmaatregelen aan, zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledverlichting. Ook kunnen zij huiseigenaren en huurders adviseren en begeleiden bij het kiezen en uitvoeren van grotere maatregelen, zoals betere isolatie of zonnepanelen, en het aangaan van financiering.
De provincie verwacht de subsidieregeling in december 2021 open te stellen. Gedeputeerde Tijs de Bree: “We zien in de provincie goede voorbeelden, waarbij gemeenten huurders en huiseigenaren echt verder helpen. Maar goede praktische ondersteuning kost veel tijd. Daarom komt de provincie gemeenten tegemoet”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.