Provinciaal actiepakket energieweerbaarheid voor bewoners, bedrijven en instellingen

ZWOLLE – De provincie Overijssel biedt een actiepakket energieweerbaarheid aan om bewoners, bedrijven en instellingen nog deze winter steun te geven. De energieprijzen stijgen namelijk hard met veel hogere energiekosten als gevolg. Het actiepakket bestaat uit een verlenging en uitbreiding van bestaande regelingen. Daarmee is een bedrag gemoeid van 1,75 miljoen euro.

Het actiepakket energieweerbaarheid is onder andere bedoeld voor huishoudens die problemen hebben om de energierekening te betalen. Met de regeling verduurzaming huishoudelijke apparatuur stelt de provincie budget beschikbaar aan gemeenten om huishoudens te stimuleren tot de aanschaf van energiezuinige huishoudelijke apparaten, waaronder de vervanging van gasfornuizen door elektrische kookplaten (inductie).
Voor particuliere woningeigenaren is er een extra ronde van de inkoopactie energiemaatregelen Overijssel. Gemeenten ontvangen provinciale subsidie om in samenwerking met een professionele partij inkoopacties voor particuliere woningeigenaren te organiseren, gericht op energiebesparing en energieopwekking. Per aanvraag dienen minimaal 2500 woningeigenaren mee te doen.
Voor het midden- en kleinbedrijf is er extra subsidie voor energiebesparende maatregelen met een langere terugverdientijd dan vijf jaar. Deze subsidieregeling is al jaren een succes. Maatschappelijke instellingen krijgen extra budget voor de bestaande geld terug-actie voor energiebesparende maatregelen. Onder meer maatschappelijk vastgoed van stichtingen, sportverenigingen en kerkgenootschappen komt in aanmerking voor een bijdrage in de verduurzamingskosten.
Voor de horeca wordt de regeling energiezuinige terrasverwarming heropend. Horecabedrijven kunnen subsidie krijgen voor de aanschaf van elektrische warmtekussens. Deze verwarmen de gast in plaats van de buitenruimte. Hiermee biedt de provincie ondernemers de kans om terrasverwarming op aardgas te vervangen en zo de energierekening fors te verlagen.

staging2.nieuweenergieoverijssel.nl/actiepakket-energieweerbaarheid/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.