Prins Bram trekt de kar in uitgesteld jubileumjaar Sökkestoppers

HEINO – Als je zelf onder andere mede-eigenaar bent van een communicatiebureau hou je van openheid en transparantie. Toch moest Bram Steijn bijna anderhalf jaar op z’n tong bijten. Afgelopen zondag werd hij dan eindelijk uit zijn ‘lijden’ verlost. Tijdens de prinswisseling, die er alleen was voor de leden van de Sökkestoppers, rolde zijn naam uit de koker als nieuwe prins van carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino.

Prins Bram – zoals hij door het carnavalsjaar 2021-2022 zal stappen – was in 2020 al de beoogde Hoogheid van het Stoppersgat. Door corona moest zijn benoeming echter een jaar worden uitgesteld. Het is de moeite waard, want ook het 55-jarig bestaan van de Sökkestoppers werd doorgeschoven. Prins Bram wordt bijgestaan door adjudant Rutger (Ter Laak).
Vervoerd door een oude Heinose brandweerwagen, werden Prins Bram en adjudant Rutger voorgesteld aan de gehele vereniging. Op het moment dat de deuren van de brandweerauto opengingen en de rode loper werd uitgerold, klonken de klanken van het opkomstnummer dat dit carnavalsjaar vele malen te horen zal zijn bij de opkomst van de Prins. De gehele vereniging vormde een mooie erehaag (natuurlijk op 1,5 meter) waardoor de heren hun weg baanden naar de fotolocatie. Hoewel opgegroeid in Kampen staat Bram sinds zijn komst naar Heino zeker bekend als echte carnavalsliefhebber. Als motto koos hij voor: ‘Met Prins Bram en Adjudant Rutger vieren we carnaval voor, door en met elkaar en gaan we voor een fantastisch mooi jubileumjaar’.
Prins Tobie (Blom) zal dit jaar de scepter zwaaien over de Gaägies samen met adjudant Brent (Jansman) en president Stijn (Schotman).

Foto: Maeike Blauw Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.