Presentatie over het Slot na afloop ledenvergadering Wijhe Samen

WIJHE – Uitvaartvereniging Wijhe Samen houdt op woensdag 10 november haar algemene ledenvergadering in het Langhuus in Wijhe. Na het officiële gedeelte (19.30 tot 20.15 uur) begint om 20.30 uur een presentatie van Harry Tak van de Historische Vereniging Wijhe met als titel ‘Geschiedenis van het Slot en omgeving met een vleugje uitvaart’. Daarbij zijn ook niet-leden welkom. De presentatie beslaat de periode van 1795 tot 1969. Het Slot stond ooit op de plek waar nu het Weijtendaal staat. In deze zorginstelling is al tientallen jaren de aula van uitvaartvereniging Wijhe Samen gevestigd. Omdat de aula, de familiekamer en entree kortgeleden zijn gerenoveerd, wil het bestuur nog eens extra de aandacht vestigen op deze historische plek in Wijhe. Er staan trouwens de komende periode nog andere inpandige aanpassingen op de planning. Tijdens de presentatie over het vroegere Slot wordt ook kort stilgestaan bij de historie van de plaatselijke uitvaartverenigingen, begraafplaatsen en bijzondere bijzettingen. De entree is gratis. Belangstellenden voor de presentatie zijn vanaf 20.15 uur welkom. Denk nog wel even aan de geldende coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.