Plannen nieuwe inrichting N337 bij Den Nul en Olst ter inzage

ZWOLLE – De plannen voor een nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg (N337) in Den Nul en Olst liggen inmiddels ter inzage. De weg krijgt in Den Nul een andere inrichting en in Olst worden aanpassingen doorgevoerd. Iedereen kan tot en met zondag 16 januari op de plannen reageren.

Afgelopen zomer vroeg de provincie Overijssel aan aanwonenden en weggebruikers te reageren op drie mogelijke inrichtingen voor de Rijksstraatweg in Den Nul. Geen van de drie inrichtingen kreeg een unanieme voorkeur. Het merendeel van de reacties was positief over een inrichting met een vrij liggend fietspad in twee richtingen. Deze variant is gekozen als voorlopige voorkeursvariant en is in ontwerp verder uitgewerkt. Hierop kan iedereen reageren.
Samen met de gemeente Olst-Wijhe presenteert de provincie Overijssel een ontwerp voor de Veerweg en de Rijksstraatweg (tussen wethouder A.G. Dekkerlaan en De Meente). De Veerweg krijgt een andere inrichting en een parkeerterrein bij ’t Pannekoekhuis wordt anders ingedeeld. Op de Rijksstraatweg wil de provincie onder andere de oversteek bij de Veerweg veiliger maken; de voet/fietsafrit tegenover de Veerweg aanpassen; een trap bouwen naar de Benedendijk en een rotonde aanleggen bij De Meente.
De ontwerpen zijn tot en met zondag 16 januari 2022 te bekijken op staging2.overijssel.nl/n337zwolleolst. De plannen kunnen in de genoemde periode ook worden bekeken in het gemeentehuis in Wijhe, de gemeentebalie van het Holstohus in Olst en het provinciehuis in Zwolle. De inspraakreacties en de wijzigingen in de ontwerpen worden gebundeld in een verslag van inspraak. In februari of maart wordt op staging2.overijssel.nl/n337zwolleolst bekend gemaakt of de voorkeursvariant voor Den Nul wordt aangelegd. Vanaf het najaar 2022 tot aan de zomer van 2023 vinden de werkzaamheden plaats in en tussen Olst en Den Nul.

Hulp bij reageren

Online kan iedereen reageren op de ontwerpen. Voor personen die vragen hebben of hulp nodig hebben bij het reageren op de plannen, zijn er beluurtjes op de dinsdagavonden 30 november, 7, 14 en 21 december en 11 januari. De projectorganisatie is die avonden tussen 19.30 en 20.30 uur bereikbaar op 06-82752080.
Voor personen die niet digitaal kunnen of willen reageren, zijn er inloopmomenten: op woensdag 8 december van 14.00 tot 18.00 uur in ’t Pannekoekhuis in Olst en op donderdag 13 januari van 17.00 tot 21.00 uur in BijRipperda in Den Nul. Tijdens deze inloopmomenten worden de landelijke corona-richtlijnen gevolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.