Organisatie Raalte on Ice gaat ervoor

‘We zijn toe aan leuke en positieve dingen rond de feestdagen’

RAALTE – IJs en weder (en anno 2021 ook corona) dienende gaat Raalte on Ice eind dit jaar door. De geplande ‘light-versie’ eind 2020 moest door de lockdown nog op het allerlaatste moment afgelast worden, maar dit jaar ligt er, zo stellen de organisatoren, van vrijdag 10 december tot en met zondag 9 januari voor de vierde keer een sfeervolle kunstijsbaan op de Markt in Raalte.

Die baan wordt wel aangepast. Niet alleen de zijkanten zijn (zoals de eerste drie edities) open, maar nu ook de voor- en achterkant. Het bekende horecadeel, de ‘Icebar’, aan de kant van de Plas vervalt. Wel komen er twee grote, losstaande containers voor de uitgifte van schaatsen (weer verzorgd door de Roalter Jongs) en voor kleine hapjes en drankjes (maar zonder zitplaatsen).
Na de teleurstelling van vorig jaar is het bestuur niet bij de pakken gaan neerzitten. “Leuke en positieve dingen bedenken rond de komende feestdagen, daar zijn we hier in het centrum van Raalte aan toe na de lockdown van eind 2020. Daarom willen we alles op alles zetten om het dit jaar weer door te laten gaan, uiteraard binnen de dan geldende regels”, zo vat voorzitter Martijn ter Haar de grote motivatie om dit jaar weer ‘Raalte on Ice’ te gaan organiseren samen.
“Heel mooi was het om afgelopen maanden te merken dat bijna alle sponsors van 2019 weer willen meedoen. Ook de gemeente Raalte en het ROV (Raalter Ondernemers Verbond) geven alle mogelijke steun. Iedereen bleek gelukkig heel erg flexibel wat dat betreft”, heeft bestuurslid Marc Roescher ondervonden.

Overkapping

De aanpassingen dit jaar hebben onder meer te maken met de nu en misschien in december nog geldende coronamaatregelen. “Want uiteraard houden we ons daar netjes aan. Vergelijk deze opzet maar met een buitensportevenement. En vooral gericht op de schooljeugd die soms nog nooit natuurijs heeft gezien. De brieven naar de scholen gaan er snel uit. Zoals we het nu invullen, lijkt het veel op de ijsbaan in Nijverdal. Die zweren bij dat open, bijna nostalgische karakter van de ijsbaan en zorgen voor extra sfeer met vuurkorven en dergelijke. Daar hebben ze ook geen overkapping. Zover willen wij niet gaan omdat je dan erg afhankelijk wordt van het weer. Bij de allereerste Raalte on Ice in 2017 viel er een enorm pak sneeuw. Voor ons geen groot probleem, maar in Nijverdal hadden ze er veel last van. We zorgen voor een doorschijnend dak met dus veel daglicht op de baan. En Multilight zorgt ’s avonds voor sfeervolle verlichting”, vertelt bestuurslid Raymond Rienties.

Ervaring opdoen

Is de andere invulling van het horecadeel, zonder speciale bar, geen financiële aderlating voor de begroting? “Dat valt mee. Er stonden ook veel kosten tegenover die inkomsten. Denk maar aan de inzet van mensen en het inhuren van artiesten. We besteden het weer uit aan de familie Poppe van de Zwaan en Neuf. Benny Poppe is al met allerlei ideeën bezig zoals een winterbarbecue”, zo vertellen de drie bestuursleden. Voorzitter Martijn ter Haar heeft nog een extra argument voor de aanpassingen. “Komende jaren wordt de Markt heringericht. Raalte on Ice in de oude vorm zou daardoor in de toekomst niet meer kunnen. Met deze aanpassingen kijken we wat wel kan en doen we alvast ervaring op.”

Curlingcompetitie

De opening vrijdagavond 10 december zal weer spectaculair zijn en is voor iedereen te bekijken. Met uitzondering van eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de baan dan elke dag tot en met zondag 9 januari geopend. Naast de Raalter scholen, die de gelegenheid krijgen om zich met hun leerlingen in te schrijven voor schaatsles en ijspret, is er ook tijd en ruimte voor bedrijven, families en vriendengroepen. Natuurlijk wordt weer de bekende en populaire curlingcompetitie gehouden, de sport waarmee zovelen voor de allereerste keer bij Raalte on Ice met meer of minder succes hebben kennisgemaakt.

staging2.raalteonice.nl

1 REACTIE

  1. OMG OMG, wel naar Nijverdal kijken, maar dan eigen ideen eroverheen gooien. Ik houd m’n hart vast; Raalte kennende wordt het weer een spuuglelijke opstelling. Nu maar hopen dat ik het compleet mis heb. Hopen kan altijd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.