Home / Algemeen / Open dag in teken van genealogie

Open dag in teken van genealogie

RAALTE – De Historische vereniging Raalte en Omstreken houdt op zaterdag 27 november weer een open dag in het teken van stamboomonderzoek. Locatie is het Tivoli-gebouw van Landstede aan de Zwolsestraat 63.

Zowel leden als niet-leden zijn welkom om op zoektocht te gaan in de grote hoeveelheid historisch materiaal die de vereniging bezit. Daarnaast kunnen ze ook meer te weten komen over enkele genealogieprogramma’s. Een dergelijk programma is een must om grote hoeveelheid gegevens gestructureerd op te slaan. De open zaterdag biedt de bezoekers ook volop gelegenheid met elkaar gegevens en ervaring uit wisselen. De vereniging heeft een database met enkele tienduizenden namen van mensen die in de vorige eeuwen in Raalte en Heino gewoond hebben. Daarnaast zijn er kopieën van de Raalter Marke boeken en van het oude rechtelijk archief. Verder bestaat de collectie uit een groot aantal doop- en trouwregisters van vrijwel alle kerken in Salland. Maar ook recente registers maken deel uit van de verenigingsbibliotheek. De open dag duurt van 10.00 tot 15.30 uur. Bezoekers dienen wel hun QR-code te laten zien.

Lees ook

‘Geen zonnepanelen, maar een landgoed’

Ambitieus rood-voor-roodplan moet zorgen voor twaalf woningen en extra natuur aan Hondemotsweg RAALTE/SCHALKHAAR – Alle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.