Home / Algemeen / Olst-Wijhe wil komende tien jaar groeien met ruim duizend woningen

Olst-Wijhe wil komende tien jaar groeien met ruim duizend woningen

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe zet erop in om de komende tien jaar te groeien met 1.000 tot 1.200 woningen. Dit blijkt uit de nieuwe concept-woonvisie van de gemeente. De gemeente richt zich in eerste plaats op eigen inwoners met in het bijzonder aandacht voor starters en senioren.

Net als het landelijke beeld kent ook Olst-Wijhe het probleem van onvoldoende aanbod en stijgende huizenprijzen. Wethouder Marcel Blind: “Er zijn veel thema’s die belangrijk zijn en om voorrang strijden in deze tijd. De gemeente Olst-Wijhe ziet de wooncrisis als belangrijkste de komende jaren. Goed wonen is een recht voor iedereen. Daarom gaan we daar fors op inzetten.“ Hoe de gemeente dit wil bereiken staat beschreven in de Woonvisie. Deze visie is tot stand gekomen door gesprekken met verschillende organisaties en inwoners in de gemeente, een online enquête, diverse onderzoeken en kennis en ervaring vanuit de gemeente.
De gemeente wil het aantal koop- en huurwoningen in Olst, Wijhe, Wesepe en Boskamp flink uitbreiden en in de andere kernen werken aan maatwerkoplossingen. Samen met SallandWonen en beide huurdersorganisaties wil de gemeente werken aan oplossingen voor de (sociale)huur. De gemeente zet in op een goede mix van doelgroepen en woningtype. Daarnaast wordt er ingezet op duurzame bouw, klimaatadaptie en zorg voor biodiversiteit. De Olstergaard wordt in die context genoemd als ‘mooi voorbeeld’.
De woonvisie is nu nog een concept. Dit concept ligt van 18 november tot 30 december ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk (brief of mail) reageren. Reacties opsturen kan naar Olst-Wijhe, postbus 23, 8130 AA Wijhe, mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl. De concept Woonvisie met bijbehorende documenten is te vinden op www.olst-wijhe.nl/woonvisie2021.

Lees ook

Geen gala-avond, maar galamiddag van Weteringzotten

BOSKAMP – Carnavalsvereniging De Weteringzotten uit de Boskamp houdt goede moed. De eerder aangekondigde gala-avond …

One comment

  1. Graag gewone huizen van rond de €200.000 voor starters en niet van die kleine tiny TOKKIE huisjes van 40m2 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.