Nieuwe editie van Jumping Indoor Luttenberg

LUTTENBERG – Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 november vindt weer een nieuwe editie van Jumping Indoor Luttenberg plaats in Manege de Luttenberg. De organisatie van dit prestigieuze concours hippique is onder andere in handen van Paardensportvereniging Luttenberg. De zaterdag is gereserveerd voor Nationale rubrieken in de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics.

Het programma begint dinsdag met het startsein voor de klassen: L, M, Z en ZZ en een 1.40 m rubriek. Woensdag volgen de klassen BB, B, M, Z en ZZ. De donderdag is gereserveerd voor de BB-, B-, L- en M-combinaties. In het programma voor vrijdag is naast de klassen BB, B en L een extra klasse B met gastjury opgenomen. Een gerenommeerde gastjury (waarin ook internationaal springamazone Anne-Liza Makkinga) geeft uitleg over de verrichtingen van de combinaties. Aansluitend kunnen de bezoekers kijken naar de spannende rubriek ‘Speel uw Spel’, waarbij combinaties uit verschillende klassen strijden om een prijzenpot van 250 euro.
Op zaterdag 13 november wordt de Roelofsen Horse Truck Winter Classics competitiewedstrijd verreden. Bekende namen verschijnen aan de start om de grote prijzenpot te bemachtigen. Hoogtepunt is de finale om de Grote Prijs van Luttenberg op de zaterdagavond. De dag wordt afgesloten met een Ruiterbal. Iedereen is welkom.
Jumping Indoor Luttenberg wordt op zondag afgesloten met de KNHS-Hartog Trophy. Dit is een landelijke competitie voor D-pony’s, Children, Junioren en Young Riders. De competitie bestaat uit een reeks van verschillende wedstrijden die in competitieverband worden verreden. De combinaties worden beoordeeld door een rijstijljury bestaande uit topcoaches en/of ruiters. De ruiters krijgen na afloop van hun rit direct praktische tips. De beste vijftien combinaties uit de eerste manche rijden een tweede manche op tijd.