Na jaar onderbreking weer Hardloopweekend Haarle

HAARLE – Na een gedwongen onderbreking van een jaar wegens corona, vindt op zaterdag 13 en zondag 14 november weer het Hardloopweekend Haarle plaats. Het programma bestaat uit de Haarlerbergtrail met afstanden van 22 en 30 kilometer op zaterdag en de Haarlerbergloop met afstanden van 1, 2, 5 en 10 km op zondag.

De Haarlerbergtrail maakt deels gebruik van dezelfde routes als de loop op zondag (onverharde wegen en bos- en heidepaden met de heuvels van de Haarlerberg, de Sprengenberg en de Noetselenberg als decor), maar daarnaast ook van paden die in het broedseizoen zijn afgesloten. “Op die manier willen we onze lopers kennis laten maken met en laten genieten van een groot deel van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug”, zo laat de organisatie weten. Het inschrijfgeld bedraagt 17,50 euro, inclusief een afdracht van 1 euro aan Support for Nature. Deelname is op eigen risico. Voorinschrijving via staging2.haarlerbergloop.nl. Na-inschrijving is niet mogelijk. De voorinschrijving wordt gesloten op vrijdag 12 november 23.59 uur, of eerder als het maximumaantal van tweehonderd inschrijvers bereikt is. De start is om 12.00 uur, tenzij vanwege coronamaatregelen spreiding nodig is. Toeschouwers zijn welkom, maar in verband met de coronamaatregelen is er bij start- en finishlocatie De Veldkamp waarschijnlijk weinig ruimte. Daarom het verzoek om een plekje langs de route te zoeken. Toeschouwers die gebruik willen maken van de horecafaciliteiten hebben een coronapas en legitimatiebewijs nodig. De organisatie kan tot vrijdag 12 november 20.00 uur besluiten om de trail af te blazen, volg de website voor het laatste nieuws.

Haarlerbergloop

Zondag gaat het programma verder met de Haarlerbergloop. De 5 km start om 10.30 uur; de 10 km om 11.30 uur. De kinderloop van 1 km start om 10.35 uur; de jeugdloop van 2 km om 11.35 uur. Start en finish is aan de Molenweg (nabij café de Droadnagel). De 2, 5 en 10 km maken onderdeel uit van het Sallands Crosscircuit, maar kunnen natuurlijk ook los daarvan gelopen worden. De deelnamekosten voor de 1 km bedragen 1 euro, voor de 2 km 2,50 euro en voor de 5 en 10 km 8 euro. Dat laatste bedrag is zonder medaille. Daarvoor betaal je 2 euro extra. Inschrijving kan zoals bij alle lopen van het Crosscircuit alleen digitaal, tot een half uur voor de loop.

Ga naar staging2.haarlerbergloop.nl voor info en inschrijving. Let op mogelijke wijzigingen of vereisten in verband met corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.