Lening van twee ton voor Stichting Sporthal Heeten

RAALTE – Stichting Sporthal Heeten mag een stimuleringslening van twee ton tegemoet zien voor het up-to-date brengen van de vaste voorzieningen in de sporthal en herfinanciering van de oude hypothecaire lening. De twee ton komt van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het Raalter college heeft hiertoe het groene licht gegeven.

Wat betreft de vaste voorzieningen gaat het om financiering van de nieuwe klimwanden, de touwbanen en de vrouwwand. Deze zijn inmiddels volledig afgekeurd. Hiervoor is 45.000 euro beschikbaar gesteld. Voor dat bedrag staat Stichting Waarborgfonds Sport garant. Wat betreft de oude hypothecaire lening gaat het om in totaal 155.000 euro. Daarvoor staat de gemeente Raalte garant. Het totale bedrag van twee ton dient in vijftien jaar tijd te worden afgelost. Er geldt een rente van een half procent. Op basis van de financiële stukken van de stichting concludeert het Raalter college dat de stichting in staat is om aan de bijbehorende financiële plichten te voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.