Laatste kans op een gratis boom of struik

RAALTE – Wie nog een gratis boom of struik wil, moet er héél snel bij zijn. De Groen Samen Doen actieweken van de gemeente Raalte zijn namelijk een groot succes. Al meer dan 2400 gratis bomen en struiken zijn aangevraagd en meer dan 11.500 tegels gratis opgehaald of gestort. Er zijn nog een paar honderd bomen en struiken beschikbaar. Aanvragen kan nog tot uiterlijk donderdag 4 november 16.00 uur. Zaterdag 6 november is de laatste ophaaldag bij de groenwinkels.

De inwoners van de gemeente Raalte kunnen bij de deelnemende groenwinkels kiezen uit een appel- of perenboom en een combinatie van een vlierbessen- en blauwe bosbessenstruik. Vooral de bomen zijn populair, maar voor mensen met een wat kleinere tuin zijn de struiken een uitkomst.
Naast het aanvragen van gratis bomen, lopen er nog drie leuke acties. Buren die de handen ineenslaan om de tuinen te vergroenen, kunnen een groenplan inleveren voor de Groenste Buren Challenge. Hiermee maken zij kans op de hoofdprijs van 5.000 euro. Of doe mee aan de fotowedstrijd. Stuur een mooie foto in van jouw groene tuin, balkon of regenwateroplossing. De top drie wint een nationale tuinbon. Ook rijdt de tegelophaalservice nog twee woensdagen rond. Dus haal de tegels uit de tuin, plaats er gras, bomen, bloemen of struiken voor terug en meld de tegels aan voor de tegelophaalservice.

staging2.raalte.nl/groensamendoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.