Kunstwerk aan Stationsstraat in Lemelerveld onthuld

LEMELERVELD – Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen heeft vorige week woensdag een nieuw kunstwerk onthuld aan de Stationsstraat in Lemelerveld. Dat deed hij samen met Wim Spijkerman, de ontwerper van het kunstwerk. Daarmee werd ook de heropening van de Stationsstraat en een deel van de Schoolstraat in Lemelerveld gevierd.

Vorig jaar ging het hele gebied op de schop: van straatsteen tot de volledige vervanging van de riolering. Omwonenden en andere bezoekers van Lemelerveld rijden hier alweer een tijd overheen, maar een officiële opening van het heringerichte gebied ontbrak nog. Van Leeuwen: “De herinrichting is samen met de omwonenden tot stand gekomen. In een aantal avonden is gezamenlijk gewerkt aan een ontwerp. Daarnaast konden de aanwonenden een keuze maken in de materialen. Bijvoorbeeld wat voor kleur bestrating ze in de straat wilden hebben en ze konden kiezen uit verschillende soorten beplanting. En het resultaat mag er zijn! Het is een mooie entree van Lemelerveld geworden.”
Uit de historie blijkt dat aan de Stationsstraat ook echt een station heeft gestaan. Tijdens de werkzaamheden is een oude fundering van dit stationsgebouw gevonden. De wens was om het verleden nog meer zichtbaar te maken en dit is samen met de historische werkgroep Lemelerveld opgepakt. Kunstenaar Wim Spijkerman heeft een kunstwerk gemaakt. Dat is geplaatst op de keerlus aan het einde van de Stationsstraat; vlakbij de oude fundering van het Stationsgebouw. Naast de omwonenden waren ook de aannemer, de projectgroep en overige belangstellenden aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.