Kinderboek ‘Op zoek naar een schat’ al 550 keer over de toonbank

HEINO – Het kinderboek ‘Op zoek naar een schat’ van Heinoër Dennis van Vilsteren is een jaar geleden verschenen. Inmiddels zijn er circa 550 exemplaren verkocht. Het verhaal handelt over enkele jonge vrienden die een landkaart uit de Tweede Wereldoorlog ontdekken. Ze gaan op onderzoek uit en beleven een spannend avontuur.

Dennis’ zoon Tijn stond model voor de held van het verhaal, samen met buurjongens Brian en Jurre. Dennis is tevreden over de resultaten tot nu toe, maar hoopt op nog meer. “Veel kinderen hebben op school boekpresentaties gehouden en het voorgelezen”, vertelt hij. “Er is zelfs een kind dat met het boek schoolkampioen voorlezen is geworden. Zij doet binnenkort mee met de nationale voorleeswedstrijd, hoe vet is dat!! De kinderen vinden het spannend, de ouders zien vooral een diepere laag, want het thema verlies komt ook in het boek voor. Dit om de dialoog tussen ouder en kind te bevorderen. Daarbij gaat er per verkocht boek een donatie naar de Tobias Sybesma Foundation. Tobias is op 12-jarige leeftijd overleden aan hersenstamkanker en na zijn overlijden is zijn vader Reitse deze foundation opgestart. Dit om zo veel mogelijk geld in te zamelen om progressie te boeken in strijd tegen deze ziekte. Reitse heeft de illustraties gemaakt voor mijn kinderboek.”
Op zoek naar een schat ligt nog steeds in de winkels in Heino, Raalte, Lemelerveld, Heeten en Wijhe. Het boek kost 15 euro en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.