Kindcentrum Olst weer stap dichterbij

OLST – Het nieuwe kindcentrum Olst is weer een stapje dichterbij gekomen. Voor de realisatie hiervan zijn De Mare, Mijnplein, kinderopvang KOOS en de gemeente Olst-Wijhe een samenwerking aangegaan met Stichting Maatschappelijk Vastgoed. Dit gaat volgens het concept ‘Huren als een Eigenaar’. De overeenkomst is op vrijdag 12 november ondertekend op het gemeentehuis in Wijhe.

SMV neemt met dit concept ‘Huren als een Eigenaar’ het kindcentrum in eigendom. Vanuit deze positie en verantwoordelijkheid gaat SMV het kindcentrum realiseren, onderhouden en vervolgens verhuren aan de gebruikers De Mare, mijnplein, KOOS en de gemeente. Inmiddels heeft SMV ruime ervaring opgedaan met deze formule. Ook biedt dit concept de mogelijkheid om met de beschikbare financiële middelen vanuit de gemeente en de scholen een hogere investering aan te gaan. Dit heeft te maken met het feit dat de gemeente en scholen geen eigenaar worden, maar huurder. Hierdoor drukt het investeringsbedrag niet op de eigen balans. “En ook heel belangrijk is dat SMV een partij is die met dit concept heeft bewezen energieneutrale en duurzame gebouwen te kunnen realiseren”, zo schrijven de betrokken partijen.
De eerstvolgende stap is het opstellen van een programma van eisen voor de functies in het kindcentrum. Dat is de basis voor het maken van een ontwerp. Het is de bedoeling dat het ontwerp volgend jaar wordt gemaakt en dat de bouw in 2023 begint. In 2024 kan het kindcentrum in gebruik genomen worden.
In het nieuwe kindcentrum komen basisonderwijs, kinderdagopvang, peuterwerk, buitenschoolse opvang en een gymzaal. Dit wordt mogelijk nog aangevuld met andere functies die met kinderen te maken hebben zoals logopedie, Centrum voor Jeugd en Gezin en Jeugdgezondheidszorg.

Op de foto van links naar rechts: Bart de Grunt (bestuurder Mijnplein), Donald van der Veen (directeur SMV), Ton Strien (portefeuillehouder gemeente Olst-Wijhe), Inge Tijdhof (bestuurder KOOS) en Marlous Siemelink (bestuurder de Mare).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.