Ingezonden brief: ‘Langstraat is voor mij een boodschappenstraat’

Mariet Dijkgraaf-Werler uit Wijhe heeft een reactie geschreven op de ingezonden brief van René Kral die vorige week in het Weekblad voor Salland stond. Daarin stelde Kral dat de Langstraat in Wijhe autovrij moet worden. Dijkgraaf-Werler denkt er echter anders over. Hieronder haar brief.

“Ik woon 42 jaar met veel plezier in Wijhe en heb ook de veranderingen van de Langstraat meegemaakt. De Langstraat is voor mij een boodschappenstraat. De verkeerveiligheid is misschien niet optimaal (goed uitkijken is nooit verkeerd), maar Wijhe is geen Raalte. De gemeenschap mag blij zijn met het winkelaanbod wat wij (nu nog) hebben. De bereikbaarheid van deze winkels met de auto is belangrijk. Het platteland vergrijst. Afgezet kunnen worden voor een winkel is essentieel. Klanten uit onder andere Zwolle-Zuid maken hier gebruik van. Economisch belangrijk. Meerdere woonhuizen hebben een oprit uitkomend op de Langstraat.
De heer Kral geeft aan om de VVD en CDA te sensibiliseren en heeft het over het dominante winkeliersclubje. Deze uitspraken vind ik bij een bekrompen geest passen. Als ik mijn gelijk niet krijg, ga ik maar om mij heen slaan. Lid zijnde van de Vrouwen van Nu rij ik af en toe als vrijwilligster 90-jarigen naar het Langhuus of de Slinger om een thema-avond bij te kunnen wonen. Met hun rollator kunnen ze voor de locatie uitstappen. Geen vrouwen van Nu meer voor deze dames?”

Mariet Dijkgraaf-Werler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.