‘Hoftheater even Glasgow in Salland’

RAALTE – De Klimaatavond van D66 Raalte en GroenLinks Raalte, die afgelopen vrijdag plaats vond in het Hoftheater, bracht ruim 150 belangstellenden op de been. Zij kregen daar meer informatie over allerlei duurzame en groene onderwerpen. Beide partijen vinden een versnelling van klimaatmaatregelen noodzakelijk en organiseerden daarom deze avond.

Oftewel ‘Glasgow in Salland’, zoals de studenten van de Universiteit Utrecht het noemden. Zij hielden een betoog over de biodiversiteit bij zonneparken. Eerder die dag waren ze op bezoek geweest bij het zonnepark in Heeten van Endona. Volgens de studenten is dat een mooi voorbeeld van hoe je een park moet aanleggen, met aandacht voor de natuur. Studenten van de Hogeschool Windesheim hielden een verhaal over het recyclen van kleding. Op de drukbezochte klimaatmarkt gaven veel lokale ondernemingen en stichtingen acte de présence met voorbeelden van zonne-energie, lokaal voedsel en hoe je zelf kunt composteren. Het klimaatspel over innovatief bouwen leverde naast winnaars veel kennis op over hoe je anders en klimaatneutraal kunt bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.