Groen licht voor Bakfeest in Dalfsen

DALFSEN – Het Bakfeest in Dalfsen gaat door. Op zaterdagavond 6 november zijn er in de grote feesttent aan de Brinkweg optredens van feestband Papa di Grazzi, 2 Brothers On The 4th Floor en Mooi Wark. De tent is open vanaf half acht, Het muzikale programma begint om acht uur. “Zowel de gemeente als de organisatie van het Bakfeest voelt de verantwoordelijk om het op een veilige manier te houden”, zo laat de gemeente weten. “Evenementen mogen doorgaan onder de geldende maatregelen. We doen dan ook een beroep op de bezoekers om zich hieraan te houden.”

Bij de gemeente Dalfsen zijn de nodige vragen binnen gekomen. Burgemeester Van Lente reageert: “De Rijksoverheid heeft dinsdag nieuwe maatregelen aangekondigd waar de Tweede Kamer gisteren over gesproken heeft. In dit pakket aan maatregelen zitten geen nieuwe beperkingen op evenementen, anders dan de bestaande voorwaarde dat een Coronatoegangsbewijs (CTB) getoond dient te worden. Dat gold al en dat geldt nog steeds. Evenementen zijn nog steeds toegestaan onder deze conditie. Dus verbieden kan ik ze vanuit de gemeente Dalfsen ook niet. De vervolgvraag wordt gesteld over dat het systeem van CTB’s niet waterdicht is en dat mensen die wél gevaccineerd zijn, maar toch positief zijn, naar een dergelijk evenement kunnen gaan, omdat er dan toch een groen vinkje te zien is. Ik snap deze zorg. En ook snap ik degenen die zeggen dat het systeem van de CTB’s anders zou moeten worden ingericht. Ook hoor ik vragen over dat ongevaccineerden die getest zijn, en met een groen vinkje op zo’n evenement komen, in contact komen met ongeteste, gevaccineerde bezoekers. Ik begrijp deze vragen. Maar naast alle maatregelen die de rijksoverheid wel en niet neemt, staan wij zelf nog altijd voorop: regels en wetten zijn van belang, maar meer nog bepalen we zelf wat er gebeurt, met ons eigen gedrag. Als je klachten hebt, en zeker als je positief getest bent: blijf thuis! Als het niet hoeft, zoek de drukte dan niet op. Tegelijkertijd begrijp ik dat concerten en evenementen ook bijdragen aan het welzijn van mensen, en dus met een CTB bezocht kunnen worden. Maar dat vergt wel dat bezoekers daar verantwoordelijk mee om gaan. En dat is aan ons allemaal.”
De entreeprijs bedraagt 20 euro per persoon. Toegangsbewijzen zijn ditmaal uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar; op de avond zelf zijn ze niet te koop bij de tent.

Zie verder staging2.bakfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.